• تاریخ انتشار : سه شنبه 18 اردیبهشت 1403 - 0:16
  • کد خبر : 1659
  • چاپ خبر
بوکان
یادداشت؛

آب‌گرفتگی معابر، مدیران و شهروندان

با شروع بارش زیبای باران بسیاری از معابر شهری دچار آب‌گرفتگی می‌شود که بر اساس شاخص های موجود، مدیران و شهروندان در ایجاد چنین مشکلی با هم برابر هستند

یادداشت؛ هر بار که باران می‌بارد، علاوه بر خوشحالی‌ها و زیبایی‌های آن سبب بروز مشکلات عدیده‌ای برای مردم در بعضی از نقاط شهر بوکان می‌شود.
 
 بارش باران علی‌رغم زیبایی‌های فراوانش سبب ایجاد یک معضل جدی در شهر بوکان به نام آب‌گرفتگی معابر و منازل در برخی از نقاط شهر می‌شود که این مشکل به چالشی لاینحل برای مدیران شهری تبدیل شده است.
 
 هر ساله مدیران شهرداری به‌عنوان متولی اصلی مدیریت عمرانی در شهر بودجه‌های چندمیلیاردی را برای عبور از آب‌گرفتگی‌های معابر به تصویب می‌رسانند و در گزارشات رسانه‌ای خود از چند ده کیلومتر هدایت آب‌های سطحی معابر سخن می‌گویند؛ اما آنچه عیان است با آغاز فصل بارش‌ها همه آنچه بافته بودند پنبه می‌شود.
 
 سالیان متمادی است که آب‌گرفتگی معابر بوکان در بعضی از نقاط همچون خیابان شهدا، مسجد نور، فلکه قدس و چندین محله دیگر این شهر زیبایی‌های این رحمت الهی را به‌زحمت تبدیل می‌کند، اما مدیران شهری از حل آن سردرگم هستند.
 
 بر اساس بافت توپوگرافی بوکان، این شهر دارای شیب کافی در بسیاری از نقاط برای هدایت آب‌های سطحی به سمت رودخانه سیمینه‌رود می‌باشد؛ اما وجود جوب‌های غیراستاندارد با عرض و عمق کم در بسیاری از نقاط شب سبب سرازیرشدن آب بارش‌ها به وسط خیابان و حتی منازل می‌شود.
 
 جدای از این عدم رعایت حقوق شهروندی و ریختن انواع زباله‌ها از ساختمانی گرفته تا کارگاهی در بسیاری از نقاط شهر سبب مسدودشدن جوب‌ها و به دنبال آن حرکت آب‌های سطحی به سمت معابر و ایجاد مشکلات عدیده برای ساکنین برخی از محلات پائین دستی می‌شود.
 
 جدای از دو مورد بالا، آب‌گرفتگی معابر شهر بوکان به مسائل دیگری همچون روش‌های ساماندهی معابر، شبکه فاضلاب و تأسیسات شهری نیز مرتبط است که باید مدیریت شهری به آنان توجه ویژه داشته باشند.
 
 بر اساس روال طبیعی و به طور اصولی هنگام بارندگی در بوکان جریان‌های آب در مسیر طبیعی و جوب‌های احداثی حرکت می‌کند پس از آن به رودخانه سیمینه‌رود می‌ریزید، این جریان طبیعی همیشه اتفاق می‌افتاده؛ اما این روزها با گسترش پدیده شهرنشینی و رعایت‌نکردن برخی نکات زیرساختی شاهد تغییر این فرایند طبیعی در سطح معابر شهری هستیم.
 
 بی شک مردم و شهرداری در ایجاد آب‌گرفتگی معابر به یک اندازه سهیم هستند و هرکدام به نوبه خود اگر بتوانند قوانین را رعایت کنند حتی با وجود مشکلات عدیده در طراحی آبراهه‌های شهری شاهد کاهش مشکلات در هنگام بارش باران خواهیم بود.
 
 بی‌تردید آب‌گرفتگی معابر طی دو دهه گذشته به یکی از چالشی‌ترین معضلات شهری بوکان تبدیل شده هرچند طی سالیان گذشته اقدامات مختلفی برای هدایت این آب‌ها صورت‌گرفته ولی باز شاهد این مشکل در فصل بارش‌ها هستیم و دوباره ده‌ها فیلم از سیلاب‌های کوچک در محلات مختلف شهری در فضای مجازی در حال وایرال‌شدن است.
 
 معضل آب‌گرفتگی معابر در بوکان تنها با هماهنگی مردم و شهرداری قابل‌حل است و نیاز است فرهنگ‌سازی برای استفاده از سطل زباله‌ها به یک خواسته عمومی و استانداردسازی معابر از طرف شهرداری تیز به یک خواسته همه‌گیر تبدیل شود.
 
دیگر ارگان‌های مرتبط شهری از سازمان هواشناسی تا محیط‌زیست، آبفا، دادستانی و فرمانداری نیز باید در راستای این معضل همیشگی در بوکان به کمک مردم و شهرداری بیایند تا عروس شهرهای ایران طی سالهای آینده از این چالش نیز عبور کند.
 
 بوکان ملقب به عروس شهرهای کردستان است پس‌نیاز می‌باشد در هنگام بارش زیباترین رحمت الهی ماندگارترین تابلوها در این شهر خلق شوند.
 
 آب‌گرفتگی معابر باید به‌صورت اصولی و استاندارد و بر اساس نقشه‌های توپوگرافی شهر بوکان برای همیشه حل شود و فرصتی برای سیمینه‌رود نیز به‌دست آید تا پذیرای آب هدایت شده شهری در درون زخم‌های خود ناشی از بیل سارقان شن و ماسه باشد.

مدیران، مسئولان و شهروندان همه باید شهرنشین باشیم و مشکلات و چالش های موجود در شعر همچون آب‌گرفتگی معابر را با همکاری و هماهنگی یک‌دیگر حل کنند.

به قلم؛ ژورنالیست ایرانی

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده − سه =