- تاریخ انتشار : دوشنبه 13 فروردین 1403 - 1:03
- کد خبر : 1259 چاپ خبر

ثبت اختراع، سیستم کمکآموزشی با مکانیزم نمایش بر روی صندلی
فاطمه رستمی معلم پایه ابتدائی آموزشوپرورش شهرستان بوکان، موفق به ثبت اختراع، سیستم کمکآموزشی با مکانیزم نمایش مجزا برروی هر صندلی با فراتاب و حسگرهای تشخیص حرکتی شد.
به گزارش خبرنگار علمی بوکانههوال؛ بخشی از محتوای مدارک این اختراع به شرح زیر است؛ فضاهای آموزشی امروزی همواره مشکلات زیادی دارند که کمبود فضای آموزشی و معلم از این مشکلات بوده و بسیار گریبانگیر دانشگاهها و مدرسهها و خصوصاً آموزشوپرورش است.
همچنین حضور دانشآموزان زیاد سر کلاسها منجر به کاهش کیفیت تدریس و کاهش بهره وری دانشآموزان از آموزههای مدرس میشود؛ ازاینرو اختراع ادعایی باهدف افزایش بهره وری تدریس و مرتفعسازی مشکلات فضاهای آموزشی و خصوصاً کمبود مدرس طراحی شد.
سیستم کمکآموزشی با مکانیزم نمایش مجزا برروی هر صندلی با پروژکتور و سنسورهای تشخیص حرکتی، دارای سنسور نور محیط جهت تشخیص میزان نور محیط و جلوگیری از آزار چشم دانش ورزان با هشدار سیستمی به مدرس جهت افزایش بهره وری تدریس از طریق اسپیکر و نمایش در سیستم میباشد.
همچنین برروی عدسیهای این پروژکتور یک تمیزکننده عدسی جهت تمیزکاری عدسیها تعبیه شده است و در قسمت ویدئو پروژکتور این دستگاه از سنسورهای تشخیصی که شامل سنسورهای حرکتی و تشخیصی میباشد. بر اساس دو یافته زیر موضوع این ابداع در واقع تدوین یک الگوی ترکیبی خاص و منحصربهفرد جهت تشخیص تمرکز دانش ورزان و همچنین سهولت در کار تدریس مدرسین بود.
۱٫ نشانگرهای سیگنالینگ عصبی و الکتریکی مغز شامل نقشه پراکنش رویدادهای تحریک ناحیه میانی پیشانی (VMPFC)
۲٫نشانگرهای شکلی موجود در صورت دانش ورز
در این اختراع با استفاده از یک ترانسفور تکقطبی با اشعه مادونقرمز امکان ارسال سیگنالهای نوری به قشر مغز در ناحیه VMPFC فراهم میشود و بازتاب این نورها توسط یک گیرنده نوری تکقطبی جمعآوری میشود. محاسبه آستانه تحریک نوری برای هر محرک بینایی یا شنوایی در این طرح میتواند مبنای دستهبندی تمرکز دانش ورزان سر کلاس میباشد.
همچنین با بهرهگیری از یک هوش مصنوعی، مشارکت دانشآموزان را نیز تشخیص داده و میزان مشارکت و تمایل و عدم تمایل به واحدهای درسی را تشخیص داده و گزارشی به معلم و مسئولین ارائه میدهد. امکان محاسبه و ذخیرهسازی میزان سرعت عمل در حل مسائل، سرعت عمل در تکمیل تکالیف در داخل کلاس برای هر دانشآموز را دارد. به این صورت که با استفاده از هوش مصنوعی و نشانگرهایی که بر روی نیمکت متصل هستند، تصاویر را بر روی نیمکت پخش میکند. همچنین معلم میتواند سؤالاتی را طرح کند و بر روی نیمکت پخش کند و با کمک سنسورهای تشخیصی میتواند سرعت جوابگویی به سؤالات را نیز مورد سنجش قرار دهد. همچنین سیستم میتواند با پروژکتور نصب شده به سمت پرده نمایش دانشآموزی را که بهپای تخته دعوت میشود را ثبت و ضبط کند و معلم با توجه با گزارشهای حاصله، روز حضور در پای تخته، سؤال مطرح شده، زمان جوابگویی، و …. را مورد بررسی قرار دهد. همچنین با کمک دوربین هوشمندی که در زیر پروژکتور نصب شده به سمت پرده پخش دانشآموزانی که سر کلاس حاضر نیستند میتوانند بهصورت آنلاین در کلاس مشارکت کنند و بهصورت آنلاین مورد پرسشوپاسخ قرار گیرند و سیستم میتواند پرسشوپاسخ آنلاین را نیز مورد بررسی قرار داده و حتی معلم بدون حضور در کلاس به دانشآموز تدریس کرده و حضوروغیاب را انجام دهد.
شایانذکر است این معلم خلاق، قبلاً نیز موفق به کسب مدالهای متعدد از جشنوارههای ملی و بینالمللی اختراعات و عضویت در نهادهای جهانی مخترعین شده بود و این اختراع میتواند یک پنجره بهسوی حل مشکل کمبود معلم و افزایش کیفیت در تدریس در سیستم آموزشی کشور باشد.
انتهای پیام/م
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰