- تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 تیر 1404 - 0:19
- کد خبر : 5258 چاپ خبر

کنترل کامل بیماری گزش کنه در ابراهیمخسار
فرماندار بوکان از کنترل کامل شیوع بیماری گزش کنه در روستای ابراهیم خسار بوکان با تلاش تیم های تخصصی پزشکی خبر داد.
خشایار صنعتی در گفتگوی اختصاصی باخبرنگار حوزه سلامت بوکانههوال از کنترل کامل شیوع گزش کنه در روستای ابراهیم خسار بوکان خبر داد و گفت: باتلاش و حضور مداوم تیمهای تخصصی بهداشتی شهرستان بوکان و استان شاهد کنترل کامل بیماری گزش کنه در روستای ابراهیم خسار هستیم.
وی افزود: در پی گزارشهای اولیه اهالی روستای ابراهیم خسار، مبنی بر بروز ضایعات پوستی قرمزرنگ و خارشدار بلافاصله، تیم واکنش سریع شبکه بهداشت و درمان شهرستان را روز سهشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۳ به این روستا اعزام شد تا رسیدگی و مداوای اولیه را در دستور کار قرار دهند.
فرماندار بوکان ادامه داد: در همان ساعت های اولیه اطلاع از شیوع این بیماری، با دعوت از تیم تخصصی دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی، زمینه حضور تیمهای تخصصی حفاظت محیط زیست، دامپزشکی و معاون بهداشت دانشگاه و کارشناسان ارشد را در شهرستان فراهم شد.
صنعتی بیان کرد: در همین راستا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان امروز سهشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴ به همراه مدیران گروه بیماریها و سلامت محیط و کار، از روستای ابراهیم خسار بازدید و بررسیهای اطمینانی نهایی را به انجام رساندند.
وی تصریح کرد: بررسیهای اولیه نشان داد که ۵۴ نفر از ۱۵۶ نفر جمعیت روستا به این عارضه مبتلا شدهاند که خوشبختانه علائم بیماریهای تبدار یا عفونی در بیماران مشاهده نشد، اما احتمال ابتلا به جرب یا گزش حشرات در اولویت تشخیص قرار گرفت.
فرماندار بوکان عنوان کرد: با پیگیریهای مستقیم این فرمانداری و اطلاعرسانی فوری به حوزه های پاکسازی دامپزشکی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی، تیم تخصصی واکنش سریع به همراه داروهای مورد نیاز، عصر روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه به بوکان اعزام و بلافاصله در میان اهالی حضور بهم رساندند.
خشایار صنعتی افزود: این تیم با همراهی بحشدار مرکزی و کارشناسان مدیریت بحران مرکز بهداشت، به روستای ابراهیم خسار مراجعه و پس از معاینات تکمیلی، اقدام به توزیع دارو و اطمینانبخشی به اهالی کردند.
وی اظهار کرد: نتایج بررسیهای نهایی در روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه، با همکاری بخشداری، اداره دامپزشکی و محیط زیست، نشان داد که ضایعات پوستی ناشی از گزش کنههای سخت یک میلیمتری بود که توسط پرندگان مهاجر سار صورتی (لانهسازیکرده در روستا) منتقل شده بودند هرچند خوشبختانه، این کنهها ناقل بیماریهای خطرناک نبودند.
صنعتی تصریح کرد: با اقدامات سریع و هماهنگ، عملیات سمپاشی منازل و اماکن دامی در روزهای پنجشنبه و جمعه انجام شد و همچنین آموزشهای لازم برای کاهش تماس با پرندگان به ساکنان ارائه گردید که در نهایت این اقدامات منجر به کنترل کامل بیماری گردید و تا روز سه شنبه ۱۷ تیرماه، هیچ مورد جدیدی گزارش نشد.
فرماندار بوکان ضمن تقدیر از تلاشهای شبانهروزی تیمهای بهداشتی و مشارکت فعال مردم ادامه داد: با همکاری و هماهنگی کامل بین دستگاههای مرتبط، توانستیم در کوتاهترین زمان ممکن این بحران بهداشتی را کنترل نماییم.
در پایان این گفتگو، فرماندار بوکان تأکید کرد: سلامت شهروندان اولویت نخست مدیران و مجموعه اداری و درمانی شهرستان است و همه ما با تمام توان برای حفظ و ارتقای آن تلاش خواهیم کرد.
شایان ذکر است که اگرچه کنهها میتوانند ناقل بیماری باشند، اما کنههای شناساییشده در این روستا فاقد توانایی انتقال بیماری بودند. این موفقیت، نمونهای از مدیریت کارآمد و هماهنگ بحرانهای بهداشتی در شهرستان بوکان به شمار میرود.
انتهای خبر/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰