- تاریخ انتشار : سه شنبه 13 آذر 1403 - 0:04
- کد خبر : 3434 چاپ خبر

کاهش ذخایر آبی در بوکان
فرماندار بوکان از فرونشست و کمبود شدید ذخایر آبی شهرستان به علت عدم رعایت الگوی کشت و کاهش بارندگیها خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرویس کشاورزی بوکانههوال؛ هشتمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی ملی (سنجش، پایش و مدیریت خاک همزمان با روز جهانی خاک و بیمه با حضور مسئولان شهرستانی برگزار شد.
در حاشیه این همایش خشایار صنعتی فرماندار شهرستان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص تشکیل کاروان ترویج بسیج عمومی کشاورزی گفت: در واقع هدف از تشکیل این کاروان، ترویج بسیج عمومی در حوزه کشاورزی میباشد که با برنامهریزی دوراندیشانه و هدفمند در راستای بهبود الگوی کشت، بهینه سازی اقدامات در حفاظت از خاک و اراضی کشاورزی است.
خشایار صنعتی افزود: منابع آب و خاک سرمایه های مهم و گرانقدری است که نه برای نسل امروز بلکه برای نسل فردا و آیندگان هم، جزو ذخایر ارزشمند خواهد بود.
وی ادامه داد: انتظار از کاروان های ترویج در مجموعه مدیران، مسئولین و کسانی که مبتکرین برنامه ریزی های کشاورزی هستند، علاوه بر ترویج اقدامات و برنامه های فناورانه، پیاده سازی برنامه های بهینه در راستای توسعه اقتصادی، فرهنگ سازی صحیح و صیانت از این میراث سودمند است.
صنعتی تصریح کرد: با ترویج نگرش منفعت عامه و تعامل مشارکتی بین دستگاهها، مردم و کشاورزان پیشرو در راستای حفاظت از منابع ملی و سرچشمههای خاک و آب در شهرستان می توان به آینده و افقهای روشن در حوزه کشاورزی امیدوار بود.
نماینده عالی دولت در بوکان افزود: واقعیت انکار پذیر این است که همین ذخایر و سرمایههای ارزشمند در دهههای گذشته به مراتب بکرتر و آمادهتر و شرایط بهتری داشته است.
فرماندار بوکان بیان کرد: طی چند دهه گذشته و به خاطر نبود برنامهریزی و برخی از سهلانگاریها شاهد فرسایش و هدر رفت گسترده در حوزه منابع آب و خاک هستیم.
وی عنوان کرد: برای جبران مافات باید دیدگاه انتفاع شخصی را مورد بازبینی قرار دهیم و این مسئله را موضوعی همگانی و یک مقوله اجتماعی و ملی بدانیم که در غیر این صورت قطعأ تیشه به ریشه سرمایههای عظیم آیندگان خواهیم زد.
صنعتی افزود: اگر امروز فرونشست ذخایر آبهای زیرزمینی در منطقه وجود دارد نشان از مصرف منابع در بخش آبیاری برای توسعه زمینهای کشاورزی به صورت غیر استاندارد است.
خشایار صنعتی گفت: اگر صرفأ با نگرش انتفاعی پیش برویم، بی شک خسارت های جبران ناپذیر بیشتر خواهد شد و در آینده نزدیک بسیاری از این اراضی حاصلخیز و بسیاری از این درآمدهای حوزه کشاورزی متاسفانه متأثر و مخدوش و از بین خواهد رفت.
وی بیان کرد: سابقاً نگاهها به بخش کشاورزی به صورت سنتی بود و برنامهریزی خاصی در زمان های گذشته در این راستا نداشتیم.
فرماندار بوکان خاطرنشان کرد: بدلیل نبود برنامه در این حوزه شاهد بروز لطمات و خسارتهای گستردهای در حوزه منابع آبی و کشاورزی بودهایم.
صنعتی ادامه داد: با نابودی زمینهای حاصلخیز کشاورزی جهت اقدامات تفریحی و نه باغداری و کشاورزی بسیاری از پتانسیل های مهم شهرستان در این حوزه در حال نابودی می باشد، که می طلبد در این کاروانهای ترویجی مدنظر دغدغه مندان و تلاشگران این عرصه قرار گیرد.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰