- تاریخ انتشار : یکشنبه 4 خرداد 1404 - 0:23
- کد خبر : 4901 چاپ خبر

چرایی شکسته شدن زنجیرهای درختان در بوکان
طی دو هفته گذشته چرایی شکستهشدن ناگهانی دهها اصله درخت در سطح معابر شهری بوکان سئوالات زیادی را در بین همشهریان لین شهر ایجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار سرویس محیطزیست«بوکانههوال» ؛ طی هفتههای اخیر و بر اساس تصاویر منتشر شده در رسانههای محلی شکستهشدن دهها اصله درخت در سطح معابر شهر بوکان خبرساز شده است.
تصاویر منتشر شده در رسانههای محلی بوکان نشان میدهد طی دو هفته گذشته تا به امروز شاهد شکستهشدن پیدرپی درختانی در خیابان آموزشوپرورش، روبروی استخر مقبل، میدان آزادگان و چند نقطه دیگر از شهر بوکان بودیم؛ موضوعی که نگرانی گستردهای میان ساکنان و فعالان محیطزیست ایجاد کرده است.
طبق مشاهدات میدانی خبرنگار بوکان ههوال، این درختان به دلیل ضعف در رسیدگی، عدم سمپاشی بهموقع و بیماریهای ناشی از آفتزدگی دچار پوسیدگی شدهاند و بهراحتی در برابر باد و بارندگی آسیب میبینند.
حال باتوجهبه شکستن زنجیرهای درختان طی دو هفته گذشته که تهدیدی جدی برای فضای سبز شهری است، چرا تاکنون اداره محیطزیست بوکان و انجمنهای مردمنهاد واکنشی نشان ندادهاند؟
درحالیکه این درختان سرمایههای ارزشمند شهر هستند، چرا شهرداری بوکان هیچ اقدام و بررسی لازم درباره سمپاشی، آفتزدایی و جلوگیری از تخریب زنجیرهای آنها انجام نمیدهد؟
در همین رابطه شهردار بوکان در گفتگو با خبرنگار بوکان ههوال گفت:
علت اصلی و تامه شکستن شاخها و گاهاً تنه درختان در معابر شهری ناشی از عدم سمپاشی و رسیدگی کافی و بهموقع شهرداری بوده باشد الزاماً صحیح نیست و واحد فضای سبز شهرداری طی سنوات گذشته و حتی در حال حاضر به طور مستمر به طور روزانه نسبت به انجام امورات نگهداری و حفظ و صیانت از اشجار و فضای سبز شهر بوکان اقداماتی از قبیل مبارزه فیزیکی و شیمیایی با آفات و بیماریهای گیاهی را از قبیل عوامل قارچی و آفات گیاهی علیرغم اشراف به خطرات زیستمحیطی و بهداشتی و ایمنی بهکارگیری سموم شیمیایی در محیطهای شهری با درنظرگرفتن کلیه تشریفاتهای ایمنی و اصول فنی در حد نیاز به عملآورده است.
امیراحمدی افزود: بدیهی است که استفاده مکرر از سموم شیمیایی در محیطهای شهری هم از نظر زیستمحیطی و هم به دلیل لزوم حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از ورود سموم خطرناک شیمیایی به هوای تنفسی شهروندان غیر از در موارد ضروری پسندیده و توصیه شده نمیباشد.
وی ادامه داد: بااینحال هرجا که لازم بوده و ضرورت حکم نموده است نسبت به انجام سمپاشی اقدامات لازم صورتگرفته و این مهم همچنان ادامه خواهد داشت.
شهردار بوکان عنوان کرد: در سال جاری نیز طی چندین مرحله درختان نارون سطح شهر که مستعد ابتلا به عوامل قارچی موسوم به مرگ هلندی نارون هستند و همچنین اکثر درختان ارک در اسفندماه با محلول بردو تنه شویی گردیده و عملیات سمپاشی باهدف کنترل طغیان آفت شته درختان فضای سبز در پارکها و معابر بعد از انجام پایشهای روزانه و رسیدن جمعیت آفات مذکور به حد مناسب جهت انجام سمپاشی به طور شبانهروزی و در ساعات مناسب انجام خواهد شد.
احمدی تصریح کرد: از همینجا از عموم شهروندان محترم تقاضا داریم در مسیرها و ساعاتی که عملیات سمپاشی انجام میشود نهایت همکاری را با همکاران ما در واحد فضای سبز شهرداری به عملآورده و نکات ایمنی را که متعاقباً پیشآگاهی خواهد گردید رعایت فرمایند.
شهردار بوکان در خصوص علّت شکستن و سقوط شاخههای درختان و گاهاً تنههای آنان باتوجهبه تنوع گونههای درختی در معابر و پارکهای سطح شهر بیان کرد: گاهاً مشاهده میگردد که بخشی از درختان معابر شامل درختان کهنسال، پیر و فرتوت به علتهای مختلف دچار شکستگی میشوند.
امیراحمدی اظهار کرد: متأسفانه این درختان در زمان گذشته و بدون درنظرگرفتن شرایط مناسب برای رشد به طور اتّفاقی در معابر شهری کاشت شدهاند که این گونه از درختان نیازمند رسیدگی خاص و هرس و جوانسازی در فصل مناسب خود میباشند.
وی ادامه داد: متأسفانه فضای سبز شهرداری علیرغم اینکه در سال گذشته و سنوات قبل تصمیم به انجام جوانسازی و هرس این درختان گرفته و در قالب تصمیمات کمیته بحران شهرستان لزوم تازهسازی درختان مذکور و سبکسازی تاج درختان ابلاغ گردیده است.
شهردار بوکان تصریح کرد: متأسفانه طی ماههای گذشته به دلیل ناآگاهی و هجمههای خبری برخی از افراد کم اطلاع به مسائل شهری و همچنین ایجاد مشکلات ترافیکی و عدم امکان مسدودکردن معابر جهت انجام هرس صحیح و کامل درختان و حتی در برخی از موارد طرح دعوی برخی از انجمنهای زیستمحیطی علیه شهرداری به علت هرس درختان سطح شهر سرانجام خدمات مذکور شامل هرس، جوانسازی، سبکسازی تاج و غیره… با مشکلات و موانعی روبرو بوده است.
شهردار بوکان عنوان کرد: ازآنجاکه متأسفانه در محیطهای شهری به دلیل وجود تأسیسات شهری کوبیدگی خاک ناشی از عبورومرور مکرر افراد و ماشینآلات و غیره درختان معابر شهری امکان توسعه سیستم ریشهای بهمانند محیط طبیعی را متناسب با رشد اندامهای هوایی ندارند شاهد عدم تناسب و تقارن سیستم ریشهای نگهدارنده با حجم توده اندامهای هوایی درخت هستیم.
احمدی عنوان کرد: این سیستم ریشه ضعیف توان نگهداشتن وزن زیاد تاج و تنه را نداشته طبیعتاً نسبت به وزش بادهای سنگین بهویژه همزمان با بارندگی و یا بارش برف سنگین را نداشته و نسبت به این موضوع حساس آسیبپذیر میگردند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر سیستم ریشهای محدود درختان ماور شهری امکان تغذیه کامل و کافی اندامهای هوایی را نداشته بدیهی است که اندامهای هوایی و شاخوبرگ درختان نسبت دلیل محدودیت تغذیهای ناشی از این موضوع در طول زمان استحکام و استقامت خود را ازدستداده توان و انعطاف لازم برای مواجهه با بادهای شدید و همچنین نگهداری شاخوبرگ خود را نخواهند داشت.
شهردار بوکان گفت: بنابراین ضروریترین اقدام در حال حاضر برای حفظ و صیانت از درختان معابر شهری و پارکها جهت رفع خطر شکستن و باد افتادگی انجام هرس اصولی و سبکسازی تاج و جوانسازی تاج درختان معابر است که انجام آن نیازمند عزم و همت همگانی و همدلی و همکاری تمام شهروندان میباشد.
امیراحمدی افزود: لذا استدعا داریم در راستای انجام این وظیفه مهم و در راستای صیانت از سلامت و ایمنی شهروندان و همزمان با آن حفظ سلامت درختان معابر فضای سبز شهر عزیزمان بوکان شهروندان محترم، اساتید و خبرگان دانشگاهی، ادارات و ارگانهای دولتی و انجمنها و تشکلهای مدافع محیطزیست و سازمانهای مردمنهاد با تعهد و دلسوزی شهرداری را در انجام وظایف خودیاری کنند.
وی تصریح کرد: لازم است موسسههای حامی محیطزیست و همچنین مردم ما را از توان تخصصی و فنی و ترویج همافزایی بیشازپیش بهرهمند نموده و با حضور فعّال و مشترک در این موضوع با آگاهیبخشی به عموم و حمایت از شهرداری در انجام امورات و تکالیف خود همهوهمه در ایجاد شهری امن و زیبا مشارکت نماییم.
انتهای خبر/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰