- تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آبان 1403 - 0:06
- کد خبر : 3216 چاپ خبر
محیطزیست، چالش همیشگی مسئولان در بوکان
طی سالیان گذشته عدم توجه به مشکلات زیستمحیطی یکی از چالشهای همیشگی مدیران بوکانی بوده که پایگاه خبری بوکانههوال این مشکلات را با مسئولان شهرستانی برسی میکند.
به گزارش خبرنگار سرویس زیستمحیطی بوکانههوال؛ طی سالیان گذشته مباحث مربوط به محیطزیست و همچنین ترک فعل بسیاری از ادارات شهرستان در این حوزه سبب نارضایتی عمومی بهویژه در میان انجمنهای مردمی شده است.
عدم توجه به مسائل زیستمحیطی توسط ادارات شهرستان که در نهایت سبب آلودگی و تغییر اکوسیستم منطقه میشود سبب واکنش فعالان این حوزه در سطح بوکان شده است.
یکی از فعالان محیطزیست در بوکان در گفتگو با خبرنگار بوکانههوال از ترک فعل و عدم توجه بسیاری از ارگانهای شهرستان در خصوص مسائل زیستمحیطی گلایه و گفت: متأسفانه در بوکان شاهد فراموشی و بیتوجهی به حوزه محیطزیست از سوی ادارات و حتی بسیاری از مردم هستیم.
هیوا آوان ادامه داد: دهها موضوع زیستمحیطی امروز در شهرستان وجود دارد که در نهایت میتوانند سبب تغییر اکوسیستم منطقه و حتی سلامتی جامعه شود.
وی بیان کرد: باید این باور را در جامعه بهویژه ادارات و مسئولان ایجاد کرد که اهمیت محیطزیست در دنیای امروز کمتر از حفظ انرژی و مدیریت انرژی نیست، کمتر از بهداشت نیست و حتی پایه بهداشت و تأمین سلامت است.
آوان با اشاره به مشکلات زیستمحیطی شهرستان تصریح کرد: موضوع پسماند، عدم توجه شهرداری به مسائل محیط زیستی، ممنوعیت ارائه خدمات به خانهباغها، کاهش بروکراسی اداری در اقدامات زیستمحیطی، عدم توجه به بستر سیمینهرود، افزایش معادن، مسئله تصفیهخانه فاضلاب، متروکه شدن پارکها، کمتوجهی به زیستگاه پرنده در حال انقراض میشمرغ و سمندر کردستانی، قاچاق چوب و دهها مسئله دیگر از مهمترین موارد زیستمحیطی در این شهرستان هستند که باید مسئولان پاسخگوی آن باشند.
در همین راستا خبرنگار بوکانههوال در گفتگو با مسئولان شهرستانی پیگیر موضوعات و ترک فعلهای مطرح شده توسط ادارات در حوزه محیطزیست شد.
مدیر منابع آب شهرستان اولین مسئول شهرستانی بود که پای پرسشهای خبرنگار بوکان ههوال نشست و گفت: منابع آب طی سال جاری بیشترین اقدامات را در حوزه زیستمحیطی انجام داده است.
عباسی افزود: جمعآوری پنج موتورپمپ آب مسیر حمامیان که از پساب تصفیهخانه برای آبیاری مزارع استفاده میکردند، بخشی از اقدامات این اداره در حوزه زیستمحیطی است.
وی ادامه داد: پساب تصفیهخانه وقتی در مسیر سیمینهرود جریان پیدا میکند بیتردید کشاورزان از آن استفاده میکند که فعلاً هیچ راهحلی برای آن وجود ندارد
عباسی تصریح کرد: برداشت شن و ماسه لازمه پروژههای عمرانی است؛ ولی طی سال جاری ارگانهای شهرستانی برای هیچ کارگاه شن و ماسهای مجوز برداشت از بستر رودخانهها را صادر نکردهاند.
مدیر منابع آب بوکان ادامه داد: بهغیراز پروژههای راهداری و شهرداریها هیچ مجوزی برای برداشت شن و ماسه در سطح شهرستان بوکان صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: طی سال جاری ۳۶ مورد شکایت از متخلفان برداشت شن و ماسه از بستر سیمینهرود تنظیم و به مراجع قضایی ارجاع شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بوکان نیز در حوزه چالشهای زیستمحیطی مرتبط با صمت گفت: در بوکان تنها چهار معدن شن و ماسه دارای مجوز فعالیت هستند که میتوانند در محدوده استحفاظی شهرستان فعالیت کنند و تا کنون شاهد مشکلات زیستمحیطی از آنان نبودهایم.
یکی از موارد مهم زیستمحیطی که اعتراضات گسترده مردمی و فعالان زیستمحیطی را به دنبال خود یدک میکشد مسئله پسماند شیخلر است.
در همین راستا مسئول دفع پسماند شهرداری در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: با تلاشهای مدیریت شهری شاهد تلاشها برای جابهجایی محل دفن زباله شیخلر به منطقه عمومی قورمیش هستیم.
شریف سوری افزود: اتاق نگهبانی و باسکول سایت جدید پسماند قورمیش در حال اجرا است و فنسکشی آن نیز با دو و نیم میلیارد تومان در حال اتمام میباشد.
وی از تخصیص ۲۰ میلیارد برای آمادهسازی چهار لنگفیل خبر داد و عنوان کرد: تا کنون ۱۲ میلیارد از بودجه این سایت تخصیص پیدا کرده که امید میرود با تلاش مدیریت شهرستان شاهد اتمام این پروژه در موعد مقرر باشیم.
شریف سوری گفت: محل ایستگاه میانی سایت پسماند جدید هم توسط محیطزیست رد شده است که امید میرود این مهم هرچه زودتر به سرانجام برسد.
مسئول پسماند شهرداری بوکان ادامه داد: متأسفانه سال ۷۴ که سایت شیخلر راهاندازی شد هیچ طرحی برای آن وجود نداشته و اکنون این مکان به چالشی مهم برای مدیران شهری تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: ما بدون بودجه قادر به راهاندازی بخشهای مختلف سایت جدید قورمیش نیستیم؛ زیرا برای تکمیل این مکان بیش از میلیاردها تومان هزینه لازم میباشد.
شریف سوری تصریح کرد: تقویم زمانی برای احداث سایت جدید پسماند قورمیش تعیین شده و بر اساس آن تا سال ۴۰۵ شاهد بهرهبرداری از آن خواهیم بود البته در صورت تخصیص بودجههای لازمه
وی افزود: بیتردید در آینده نزدیک نیز شاهد مشکلات عدیدهای در سایت پسماند قورمیش خواهیم بود؛ زیرا این مکان نیز بدون کار کارشناسی در حال احداث میباشد.
مدیرعامل سازمان نظاممهندسی بوکان نیز در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص چالشهای زیستمحیطی بوکان گفت: وقتی که ما بافت شهرسازی خود را بر اساس چهارچوبهای قانونی انجام نمیدهیم بیتردید شاهد مشکلات زیستمحیطی در پهنه شهر خواهیم بود.
نوری افزود: متأسفانه اکنون آپارتمانسازی جای خانههای ویلایی را گرفته است مردم برای فرار از این وضعیت در خارج از شهرستان شروع به خانهباغ سازی میکنند که در نهایت این مهم سبب تخریب محیطزیست و دگرگونی اکوسیستم طبیعی منطقه را به دنبال خواهد داشت.
رئیس شورای اسلامی شهر بوکان نیز یکی دیگر از مدیران شهرستانی بود که در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص محیطزیست سخن گفت ضمن اشاره به گلایههای فعالان محیطزیست در خصوص هرس درختان سطح شهر بیان کرد: هرس درختان توسط از مطالبات جدی مردم بوده که البته توسط کارشناسان شهرداری نیز نوع هرسها تأیید شده است.
علی قادری به موضوع پلاککوبی درختان موجود در خیابانهای سطح شهر اشاره نمود و افزود: قرار است هزینه این اقدام زیستمحیطی در بودجه سال آینده شهرداری لحاظ و انجام گردد.
وی همچنین افزود؛ احداث پروژه نالشکینه از اولویتهای اصلی شورا و شهرداری میباشد که طرح اجرای فضای سبز آن در شورای شهر مصوب شده و هزینهای بالغ بر چهار میلیارد تومان برای برداشت سنگهای کوهی هزینه شده که بخشی از آن در زیرسازی و سنگفرش پیادهروی این تفرجگاه مورداستفاده قرار گرفته است.
رئیس شورای اسلامی شهر با اشاره به اینکه شهرداری توانسته در منطقه هواشناسی بیش از یک هکتار فضای سبز را به سرانه این شهر اضافه نماید عنوان کرد: مهمترین اقدام در تأمین آبیاری این میزان سرانه فضای سبز، استفاده از آب خام بجای آب شرب است که خوشبختانه با این اقدام، میزان قابلتوجهی از بار هزینهها کاهشیافته است.
دبیر کمیسیون محیطزیست بوکان نیز پذیرای خبرنگار بوکان ههوال بود تا پاسخگوی مهمترین چالشهای زیستمحیطی بوکان باشد.
رحیم عبدالکریمی در این گفتگو با تأکید بر نقش مؤثر تشکلات مردمی در ارتقای شاخصهای زیستمحیطی گفت: انجام و پاسخگویی به بسیاری از نیازها و درخواستهای مردمی در حوزه محیطزیست تنها در قالب ساختار اداری ممکن نبوده و تشکلهای مردمی میتوانند سیستم اداری را به ظرفیتهای مردمی در جهت مرتفع ساختن نیازهای زیستمحیطی متصل کند.
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون مردمی محیطزیست در سطح شهرستان افزود: ساختار این کمیسیون بهزودی با ایجاد کمیتههای مختلف بهروزرسانی میشود و اعضای کارگروه تصمیمات، طرحها و برنامههای خود را بهصورت تخصصی تدوین و برای تصویب نهایی در کمیسیون مطرح میکنند.
عبدالکریمی بیان کرد: این اقدام موجب تخصصیتر شدن اقدامات و تصمیمات این تشکل میشود و رسیدن به اهداف موردنظر را سریعتر میکند.
رئیس اداره محیطزیست بوکان بر تداوم و تقویت این نوع تشکلها تأکید کرد و تصریح کرد: تداوم حرکت و فعالیتهای آگاهانه و تخصصی در مسیر توسعه پایدار و حفظ محیطزیست امری ضروری و نیاز امروز جامعه است.
فرماندار بوکان نیز در خصوص چالشهای زیستمحیطی شهرستان به خبرنگار بوکان ههوال ضمن انتقاد از عدم توجه به مسائل محیط زیستی توسط شهرداری بویژه در خصوص سایت پسماند شیخلر که جز مطالبات عمومی مردم است گفت: شهرداری در مواجهه با پرسشها در خصوص روند انتقال سایت پسماند به جای ارائه توجیه و دلایل عدم اجرای مصوبات، براساس دستورات قبلی تقویم زمان بندی این پروژه را تهیه و تدوین کند.
خشایار صنعتی افزود: شهرداری و شورای شهر برای اجرای کامل این پروژه اقدام به درخواست تسهیلات کرده و در این راستا مجموعه فرمانداری نیز حمایت کامل خود را از درخواست تسهیلات انجام میدهد و در جهت حذف بروکراسی اداری پیش روی آن اقدام خواهد کرد.
وی همچنین ایراداتی به عملکرد انجمنهای مردم نهاد محیط زیستی وارد کرد و بیان نمود: این انجمنها باید با جذب و استفاده از امکانات و ظرفیتهای مردمی و اعضای خود در جهت بهبود شاخصهای محیط زیستی اقدام کنند و با توجه به رسالت مردمی خود، انتظارات از دستگاههای دولتی را به حداقل رسانده و خود مبتکر پویشها و اقدامات عملی و اجرایی در این حوزه باشند.
فرماندار بوکان همچنین با تاکید بر اجرای تمام مصوبات کمیسیون محیط زیست این شهرستان، تصریح کرد: براساس تاکیدات قبلی، شهرداری در موضوع هرس و یا قطع احتمالی درختان باید حتماً با کارشناسان این حوزه و همچنین انجمنهای محیط زیستی مشورت کرده و تصمیم نهایی برآیندی از اظهارنظر همه طرفین موضوع باشد.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰