- تاریخ انتشار : دوشنبه 19 شهریور 1403 - 0:15
- کد خبر : 2747 چاپ خبر

سیاست عثمانی از ملی تا شهرستانی
این یادداشت به قلم ابراهیم زیبا پرچم در خصوص سیاست های ۶ ماهه عثمانی در حوزه ملی و شهرستانی و تاثیر آن بر زندگی مردم بوکان نوشته شده است.
یادداشت؛ شروع بکار مجلس دوازدهم شورای اسلامی مصادف با حوادث و اتفاقات سیاسی مهمی در داخل کشور بود که تنها دکتر عثمانی با چکیده سیاسی ۱۲ساله بلکه حتی بیتجربهترین و منفعلترین نماینده مجلس را هم درگیر مینمود بهنحویکه هر واکنشی از ایشان پذیرفته شده بود غیر از سکوت و انفعال.
خواسته یا ناخواسته همان روزهای اول دوره جدید مسئولیت دکتر عثمانی با آزمون سیاسی در سطح ملی شروع شد. شروع انتخابات ریاستجمهوری اولین میدان آزمون این نماینده باتجربه بود. نماینده بوکان در همان ابتدا باید اثر مثبت خود را بر اساس اراده و خواست مردم همیشه ایرانی ((کورد)) روی سیاستهای کلان کشوری اعمال مینمود.
علیرغمم انتقادات فراوان – او مسیر خود را انتخاب نمود. دفاع از دوست دیرینهاش مسعود پزشکیان.
اینکه ایشان و طیف نمایندگان کورد کشور در جلسات خصوصی با رئیسجمهور تحت چه شرایطی به این حمایت تن دادند مشخص نیست اما نمیتوان اثر مثبت دکتر عثمانی برای جلب نظر رأیدهندگان و نمایندگان مردم کورد به نفع دکتر پزشکیان را نادیده گرفت. این را هم اهلفن سیاست خوب میدانند و هم رئیسجمهور محترم کشور.
نیمه دوم آزمون سیاسی دکتر عثمانی در سطح کشوری مربوط به ترکیب کابینه دولت بود. نماینده بوکان برای تحقق وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور در استفاده از نخبگان سیاسی و مدیریتی اقوام و اقلیتهای مذهبی و قومی در اداره کشور نهایت تلاش خود را انجام داد. در این مسیر توانست تنها برای مردم کورد ایران بلکه به زبان گویای تمام اقوام و اقلیتهایی تبدیل شود که تاکنون حتی یکبار همنام آنها برای مشارکت در مدیریت کشور آورده نشده بود و در این سطح توانست حمایت حداکثری جامعه اهلسنت ایران را کسب نماید تا جایی که دولت را اخلاقاً موظف به استفاده از ظرفیتهای اهلسنت در مدیریت کشور نمود و موفق هم شد. اگرچه رئیسجمهور محترم کشور میتوانست از نخبگان دیگری برای معاونت رئیسجمهور که منطقه نمایندگی نداشتند استفاده کند.
عملکرد سیاسی برای دکتر عثمانی در سطح ملی علیرغم تمام فرازها و فرودها با موفقیت تمام شد؛ اما باور بفرمائید باتوجهبه حساسیت خاص استان آ.غ – باید مراقب بود زیرا شکست در این عرصه (سطح استانی) قابلجبران نیست و تمام عملکرد سیاسی این نماینده و طیف نمایندگان همراه ایشان را هم در سطح ملی و هم در سطح حوزه انتخابیه زیر سؤال میبرد؛ لذا از عموم نمایندگان استان و علیالخصوص نماینده باتجربه شهرستان بوکان میخواهم هوشیار باشند و باید بدانند میدان آزمون اصلی آنها اینجا (استان آ.غ) است:
همه میدانیم که همظرفیتهای قانونی کشور و هم نگاه بلند رهبر فرزانه انقلاب اسلامی محرومیتزدایی و توسعه متوازن تمام نقاط کشور تأکید دارند. توسعه نامتوازن و عدم وجود فرصتهای برابر میتواند آفتی مهلک در راه توسعه کشور و مانعی جدی بر سر راه سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی ایران باشد. اما متأسفانه استان آذربایجان غربی سالها بود که با نگاه تنگنظرانه و جریانی تمامیتخواهی اداره میشد که اجازه حضور نخبگان جنوب استان را در سطح مدیریت استانی نمیداد؛ اما در دوره دوم ریاستجمهوری دکتر روحانی استارت برخورد با این جریان زده شد و سرعت آن در دولت خدمتگزار شهید رئیسی افزایش یافت. استفاده از استاندارانی که نگاه مثبتی به توسعه متوازن سراسر استان داشتند و نیز سردرآوردن نمایندگانی از جنس مردم و معتقد به آرمانهای انقلاب اسلامی در شهرهای ارومیه – ماکو – نقده و اشنویه نمود بارز کمرنگشدن اعمال قدرت جریان فکری تنگنظر بر مدیریت این استان بود. این روند باید ادامه داشته باشد. باید از ظرفیت تمام نخبگان استان برای مدیریت استان و ظرفیتهای همه شهرهای استان برای توسعه کل استان استفاده شود. اهمیت این موضوع را زمانی میتوانیم پی ببریم که حتی در سطح ملی هم نمایندگان جریان فکری تنگنظر – زمانی که شما در تلاش بودید تا از ظرفیتهای اهلسنت برای مدیریت کشور استفاده شود با شما مخالفت میکردند و آنها سهمخواهی قومی میدانستند. اما خوشبختانه در سطح استان شما دیگر اقلیت نیستید.
نماینده بوکان هم رئیس مجمع نمایندگان استان است و هم در این مجمع اکثریت را به همراه خود دارد. مبادا اجازه دهید مهندس حسینزاده نماینده نقده و اشنویه تا زمان ابقا و یا تعیین استاندار جدید از سمت خود استعفا دهد. باید از ظرفیت این تک رأی برای تعیین استانداری که نگاه ملی دارد استفاده شود. اگر این مرحله را با موفقیت بگذرانید نمره قبولی در عملکرد استانی هم خواهید گرفت. اما برای نمره بالاتر نیاز به اثرگذاری در انتصاب مدیران کل استان دارید.
سالهاست که نخبگان جنوب استان سهمی ناچیز و در حد صفر در انتصابات مدیران کل استان دارند. اگر میخواهید محرومیت در جنوب استان مرتفع شود نیاز به انتصاب مدیران کلی داریم که اولاً این محرومیت را قبول داشته باشند و در ثانی خود را متعهد به جبران آن و دوری از جریان تمامیتخواه بدانند. اینگونه شما یک سرمایهگذاری پربازده برای ۴ سال آینده استان و حوزه انتخابیه خود انجام دادهاید.
سطح سوم عملکرد سیاسی دکتر عثمانی که مربوط به حوزه انتخابیه یعنی شهرستان بوکان است. اگرچه مشکلات توسعهنیافتگی و بحرانهای شهرستان بوکان نیازمند اقدام عاجل و فوری است؛ اما از انصاف که نگذریم امکان اقدام در این زمینه بهتازگی فراهم شده و امید میرود در سطح شهرستان هم با اخذ تصمیمات مدبرانه و انتصاب مدیران توانمند و سالم راه برای توسعه بوکان عزیز هموار گردد. نمود تلاشهای این نماینده را میتوان در اخذ وعده ایجاد منطقه برق ۴۰۰ کیلوواتی بوکان – ارتقای دانشکده پرستاری بوکان به دانشکده علوم پزشکی و سرعت در اتمام کمربندی بوکان و نیز دعوت از استاندار برای بررسی جادههای منتهی به بوکان مشاهده نمود و یادمان باشد در نهایت بیشترین دین سیاسی را به مردم بوکان دارید.
انتهای پیام/م
نویسنده: رحمان زیبا پرچم
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰