• تاریخ انتشار : پنجشنبه 8 آذر 1403 - 0:18
  • کد خبر : 3355
  • چاپ خبر
بوکان
بوکان‌هه‌وال برسی می‌کند؛

سلامت بوکان در کما

مشکلات عدیده، کمبود امکانات، عدم حضور پزشکان متخصص و نبود نظارت، حوزه سلامت بوکان را در کما فرو برده است.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت بوکان‌هه‌وال؛ طی سال‌های گذشته وضعیت خدمات‌دهی تنها بیمارستان بوکان به یکی از گلایه‌های اصلی مردم این شهر تبدیل شده است.
 
 شهر بوکان با جمعیت ۳۰۰ هزارنفری و همچنین مرکزیت برای چندین شهر اطراف به‌ویژه در حوزه درمان تنها دارای یک بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی بوده که البته همین مرکز درمانی از نظر خدمات‌دهی و دریافت زیرمیزی توسط پزشکان با مشکلات بسیاری روبه‌رو می‌باشد که همین مهم سبب گلایه شدید مراجعه‌کنندگان و شهروندان شده است.
 
 هرچند طی سالیان گذشته مدیریت شهرستان تلاش‌های در راستای توسعه بیمارستان بوکان و حل مشکلات حوزه درمان انجام داده‌اند؛ اما تا کنون این مهم به سرانجام نرسیده است.
 
 هم اکنون و بر اساس آمار به‌ازای هر ۱ هزار ۲۰۰ نفر یک‌تخت بیمارستانی در بوکان وجود دارد که با استانداردهای کشوری فاصله بسیار دارد.
 
بر اساس داده‌های موجود این کمبودها در بخش‌های خاصی از بیمارستان بوکان همچون بخش زایمان بسیار فراتر از قسمت‌های دیگر می‌باشد که همین مهم سبب انتقادات و گلایه‌های بسیاری از این حوزه شده است.
 
 در همین راستا یکی از شهروندان بوکانی در گفتگو با خبرنگار ما ضمن گلایه از وضعیت اسف‌بار حوزه درمان به‌ویژه بخش زایمان بیمارستان بوکان گفت: واقعاً من و همه مردم شهر از بیمارستان بوکان بخصوص بخش زایمان و دکتر زنان و زایمان حاضر در این بخش گلایه‌مند هستیم.
 
 وی افزود: اگر مریضی نیاز به سزارین داشته باشد تا پول به‌حساب دکتر واریز نکنید به قیمت جان بیمار هم عمل نمی‌کنند.
 
 این شهروند بوکانی ادامه داد: مسئولان بوکانی نیز به این فاجعه در بخش زایمان بیمارستان بوکان واقف هستند و اعلام کردند که گرفتن این پول‌ها قانونی نیست ولی کاری از دست ما بر نمی‌اید.
 
وی عنوان کرد: بنده به علت اینکه پولی به‌عنوان زیرمیزی به دکتر موردنظر پرداخت نکردم به مدت سه روز از سوی پزشک معالج در بیمارستان ویزیت نشدیم و هر بار به بهانه‌های واهی ما را راهی منزل کردند.
 
 این شهروند معترض نسبت به خدمان دهی بخش زایمان بیمارستان بوکان تصریح کرد: متأسفانه جدای از این، وضعیت خدمات‌دهی و برخورد کادر بخش زایمان بیمارستان نیز سبب گلایه همه بیماران و خانواده‌ها شده که امید می‌رود مدیران بالادستی حوزه درمان شهرستان به این مهم وردی جدی داشته باشند.
 
 وی افزود: در این خصوص حتی کادر درمان بیمارستان های کوثر ارومیه و میاندواب از دریافت هزینه در حوزه سلامت بوکان برای زایمان تعجب کردند.
 
 یکی دیگر از شهروندان بوکانی نیز به خبرنگار ما گفت: متأسفانه موضوع دریافت زیر میزی در حوزه درمان به‌ویژه بیمارستان بوکان جدای از کمبود امکانات در این حوزه به یکی از چالش‌های اصلی مردم تبدیل شده است.
 
 وی عنوان کرد: دو هفته قبل به دکتر ارتوپد مراجعه کردم و برای یک کار ساده از من ۵ میلیون درخواست کردند و اینجانب توانایی پرداخت آن را نداشتم و به امید اینکه بیمارستان شهید قلی‌پور بوکان دولتی است به آنجا مراجعه کردم و در کمال ناباوری همکاران بیمارستان در قسمت اورژانس گفتند بدون نامه بستری از دکتر ارتوپد از پذیرش بیمار معذوریم و برای دریافت نامه پذیرش همه دکترها پول دریافت می‌کنند.
 
 این شهروند بوکانی افزود: جهت دریافت نامه به دکتر ارتوپد دیگری مراجعه کردم و ایشان هم برای برگه بستری درخواست سه میلیون تومان کردند که به‌حساب یک خانمی واریز کنم.
 
 وی ادامه داد: جالب است در قسمت اورژانس گفتند برای بیماران تصادفی و اورژانسی هم همین روال صدق می‌کند و آنها جهت مداوا بایست به مطب مراجعه کنند و حتی از خود کادر درمان هم جهت‌پذیرش زیرمیزی می‌گیرند.
 
 متأسفانه اوضاع نابسامان سیستم بهداشت و درمان بوکان اکنون به یکی از چالش‌های مهم حوزه سلامت شهرستان تبدیل شده و کمبود امکانات درمانی، دریافت زیر میزی‌های گسترده توسط پزشکان داد بسیاری از شهروندان را درآورده است.
 
 در همین راستا یکی از کارشناس حوزه بهداشت و درمان بوکان در گفتگو با خبرنگار ما ضمن گلایه از وضعیت نامناسب بهداشت و درمان بوکان افزود: شهروندان بوکانی سال‌هاست با چالش‌های جدی در حوزه بهداشت و درمان دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
 
 رحمانی افزود: کمبود پزشک متخصص، طولانی‌بودن صف‌های انتظار، کیفیت پایین خدمات درمانی، گرفتن زیرمیزی توسط پزشکان و مشکلات عدیده‌ای که به‌ویژه در حوزه زنان و زایمان وجود دارد، تنها بخشی از این معضلات است.
 
 وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مشکلات در حوزه بهداشت و درمان بوکان، کمبود پزشک متخصص است تا جایی که بسیاری از بیماران برای دریافت خدمات تخصصی مجبورند به شهرهای دیگر مراجعه کنند که این امر علاوه بر صرف هزینه‌های گزاف، دردسرهای زیادی را برای بیماران به همراه دارد.

 
 این کارشناس حوزه بهداشت و درمان بوکان عنوان کرد: طولانی‌شدن صف‌های انتظار در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز از دیگر مشکلات جدی می‌باشد که سبب نارضایتی شدید مردم شده است.
 
 رحمانی بیان کرد: کیفیت پایین خدمات درمانی و گرفتن زیرمیزی نیز یکی دیگر از مشکلات پایدار حوزه بهداشت و درمان بوکان به‌ویژه در بیمارستان این شهر است.
 
 این کارشناس منتقد حوزه بهداشت بوکانی ادامه داد: متأسفانه کیفیت خدمات درمانی در تعدادی از مراکز درمانی بوکان در سطح مطلوب نیست و بیماران از این بابت گله‌مند هستند.
 
 وی تصریح کرد: همچنین، پدیده زشت گرفتن زیرمیزی توسط برخی از پزشکان، اعتماد مردم به‌نظام سلامت را خدشه‌دار کرده است که این امر نه‌تنها به اعتبار نظام سلامت آسیب می‌زند، بلکه باعث می‌شود تا بسیاری از بیماران به دلیل نداشتن توان مالی از دریافت خدمات درمانی مناسب محروم شوند.
 
 رحمانی افزود: زنان و زایمان یکی از حوزه‌هایی است که در آن مشکلات جدی وجود دارد، کمبود امکانات و تجهیزات، نبود متخصصان کافی و کیفیت پایین خدمات ارائه شده در این حوزه، سلامت مادران و نوزادان را به خطر انداخته است و بعضی از پزشکان برای یک عمل سزارین به گرفتن رشوه به‌صورت دلار و سکه طلا روی آورده‌اند.
 
 وی ضمن انتقاد از سکوت مدیران بوکانی دراین‌خصوص ادامه داد: باوجود همه این مشکلات، متأسفانه مسئولان شهرستانی تاکنون اقدامات مؤثری برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان بوکان و تغییروتحول در این حوزه مهم انجام نداده‌اند.
 
 این کارشناس حوزه سلامت بوکان بیان کرد: سؤالی که مطرح می‌شود این است که چرا باوجود آگاهی از این مشکلات، مسئولان نسبت به رفع آن‌ها بی‌تفاوت هستند؟ آیا کمبود بودجه، عدم وجود برنامه‌ریزی مناسب یا دلایل دیگری در این امر دخیل است؟
 چه باید کرد؟
 
 رحمانی افزود: بی‌تردید برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان بوکان، نیاز به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های مختلفی است که می‌توان با انجام آن‌ها شاید تغییروتحول در این حوزه بود.
 
 وی تصریح کرد: افزایش تعداد پزشکان متخصص در رشته‌های مختلف یکی از مهم‌ترین راهکارها برای رفع مشکل کمبود پزشک است.
 
 این کارشناس منتقد حوزه درمان بوکان عنوان کرد: ارتقای کیفیت خدمات درمانی در تمامی مراکز درمانی و نظارت بر عملکرد آن‌ها و همچنین برخورد جدی با پزشکان متخلف و ایجاد سازوکارهایی برای جلوگیری از گرفتن زیرمیزی از دیگر راه‌حل‌های مثمرثمر برای بهبود کیفت خدمات‌دهی در حوزه سلامت بوکان است.
 
 رحمانی گفت: تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی پیشرفته، اختصاص بودجه کافی برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان بوکان، شفاف‌سازی در هزینه‌های درمانی و جلوگیری از افزایش بی‌رویه آن‌ها و جلب مشارکت مردم در نظارت بر عملکرد مراکز درمانی و ارائه پیشنهادها برای بهبود وضعیت از بهترین راه کارها برای برون‌رفت از وضعیت موجود بخش سلامت آیت شهرستان است.
 
 امید می‌رود مسئولان شهرستانی با جدیت بیشتری به مشکلات حوزه بهداشت و درمان بوکان بپردازند و با اتخاذ تدابیر مناسب، گامی مؤثر در جهت بهبود وضعیت سلامت مردم این شهر بردارند.

انتهای خبر

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 2 =