- تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 0:18
- کد خبر : 3991 چاپ خبر

جای خالی سردیسها در بوکان
همزمان با بیخیالی شهرداری بوکان در حوزه های مختلف بویژه مبلمان شهری شاهد جایخالی سردیس بزرگان این دیدار نیز در اقصی نقاط شهر هستیم.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر بوکانههوال؛ امروزه یکی از مهمترین شاخصهها برای معرفی تاریخ یک شهر یا منطقه در حوزه های مختلف تاریخی، فرهنگی، ادبی، علمی، ورزشی و غیره المانها، تندیس و موزهها هستند که مسافران و گردشگران را با نوابغ، فرهنگ و تاریخ آن آشنا می کند.
امروزه با ورد به هر شهری می توان این المانها و تندیس ها را دید مثلا در شهر مهاباد شاهد تندیس بزرگان فرهنگ و هنر و بزرگان آن در مهمترین میادین آن هستم.
کمی آنطرف طرف و در سقز نیز به همچین مواردی بر می خوریم و کمی دور تر یعنی سنندج و جدای از پارک آبیدر شاهد تندیس بزرگان این شهر در اقصی نقاط شهر هستیم.
شهرداری ها به عنوان متولی زیبا سازی مبلمان شهری در این شهرها طی چند سال گذشته اقدامات بسیار مهمی را بر اساس ظرفیت های داخلی خود برای احداث تندیس ها و المان ها از مفاخر خود شروع کردند در حالی که در بوکان این مهم علیالرغم دارا بودن فرهنگ غنی و بزرگان فراوان در عرصه های مختلف تا کنون هیچ اقدامی در این حوزه صورت نگرفته است.
«بشیر ناصری» که چند سال قبل در جریان برگزاری یک ورکشاپ در گنبد سرداران مکری تندیسی از ماموستا قالەمەره را ساخت، سال هم قبل این هنرمند و پیکر ساز جوان کورد و شاگرد استاد بزرگ و نامی کردستان استاد هادی ضیاءالدینی این بار به خلق تندیسی متفاوت از«ماموستا حسن زیرک» دست زد.
وی این تندیس را در بهار سال گذشته در حیاط آموزشگاه موسیقی دیلان با مدیریت «کامران قربانی» و «خالد مهدوی» ساخت و در همانجا نصب کرد
تندیسی زیبا از جنس فایبرگلاس که دارای یک شخصیت چند بعدی ملی و هنری است و همزمان در دو لحظه زمانی حضور دارد؛ زمانی که در قید حیات بود و حضورش در زمان حال بر اساس تصوری که از وی در ذهنها باقی مانده است
این پیکرساز کورد هدف از ساخت این سردیس را سرخوشی و جسارت استاد حسن زیرک در حوزه موسیقی دانست.
به همین دلیل لحظه ترانه گفتن ماموستا را با چشمان بسته و یقه باز پیراهن برای تاکید بر رهایی شخصیت استاد حسن زیرک در سردیس به نمایش گذاشته است
این اثر زیبا در حالی نزدیک به دو سال است در زادگاه ماموستا حسن زیرک خاک میخورد که نصب تندیس مشاهیر و بزرگان بوکان همواره مطالبه اصلی شهروندان طی سال های گذشته بوده، که متاسفانه به لطف شورای غیر متخصص با مدرک تاریخ جای خود را به اِلِمانهای کپی کاری شده و ناشیانه داده است.
جدای از تندیس ماموستا حسن زیرک بوکان دارای بزرگان فراوانی همچون ماموستا حقیقی، ماموستا سواره ایلخانیزاده، ماموستا ترجانی زاده، ماموستا سیهامالملک، ماموستا قالهمره و دهها استاد برجسته دیکر در حوزه فرهنگ و هنر و حتی ورزشی و علمی است که شهرداری می تواند با نسب تندیس آنان در میادین شهر و یا حتی با الگو برداری از آبیدر سنندج در یکی از پارک های نالشکینه و یا کیوه رش نسب کنند که همین امر میتواند سبب آشنایی بیشتر جوانان با تاریخ این منطقه و جذب گردشگر شود.
انتهای پیام
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰