- تاریخ انتشار : سه شنبه 13 شهریور 1403 - 0:20
- کد خبر : 2727 چاپ خبر
تنش آبی در بوکان رو به کاهش است
مدیر آبفای بوکان از کاهش تنش آبی در سطح شهرستان به دلیل تزریق چاهای جدید حفر شده در مناطق مختلف شهری به شبکه توزیع خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی بوکانههوال؛ به دنبال گسترش تنشآمیز در سطح شهر و روستاهای بوکان و گلایه بسیاری از همشهریان، خبرنگار ما در گفتگو با مدیر آبفا شهرستان آخرین وضعیت بررسی مسائل و مشکلات تأمین آب شرب را جویا شد.
سلمان خدایاری در خصوص آخرین وضعیت آب شرب شهر بوکان افزود: طی دوران پیک مصرف متأسفانه و به علتهای مختلف شاهد قطعیهای گسترده آب در مناطق مختلف شهری و روستاهای این شهرستان بودیم.
وی ادامه داد: خشکی چاهها و چشمهای تأمینکننده آب بعضی از مناطق شهری همچون حوزهگوره، قطعیهای مکرر برق در مسیر خط انتقال و عدم صرفهجویی از سوی بعضی همشهریان و همچنین افزایش انشعابات غیرمجاز از مهمترین عوامل ایجاد تنش آبی در سطح شهر بوکان بودیم.
مدیر آبفا بوکان عنوان کرد: طی سال گذشته شاهد برداشت ۷۰ لیتر آب بر ثانیه از چشمه حوزهگوره بودیم که متأسفانه این میزان در سال جاری به ۱۵ لیتر رسید و این نشان از وضعیت بحرانی منابع محلی تأمینکننده آب شرب در سطح شهر بوکان است.
سلمان خدایاری بیان کرد: جدای از خط انتقال چاههای فلمن در روستای ساریقامیش که تأمینکننده ۷۰ درصد آب شرب شهری است ۹ چاه نیز در مناطق مختلف برای کاهش تنش آبی حفر شده که در تابستان سال جاری به علت کاهش شدید منابع آبی زیرزمینی دبی آنها بسیار کاهشی شد.
وی تصریح کرد: اوائل مردادماه و برای کاهش قطعیها در مناطق جنوبی شهر دو چاه جدید در روستای حصار بهصورت موقت به شبکه اضافه شد که خوشبختانه همین موضوع سبب رضایتمندی عمومی مردم این مناطق شد و هماکنون نیز در حال تزریق آب یک چاه جدید در منطقه شمال شهر به خط درونشهری هستیم تا مشکلات آب مناطق اسلامآباد، کوی بهداری، علیآباد، تالار مژگان برطرف شود.
این مدیر بوکانی افزود: برخلاف بسیاری از شهرهای ایران بوکان دارای بزرگترین منابع آبی یعنی سد شهید کاظمی است؛ اما متأسفانه هنوز نتوانستیم از این منبع خدادادی برای رفع تنش آبی شهرستان استفاده کنیم.
سلمان خدایاری ادامه داد: برابر دادههای موجود میزان مصرف آب در شهر بوکان در روزهای پیک ۸۰۰ لیتر بر ثانیه است که متأسفانه شبکه موجود در سطح شهر توان ۵۰۰ لیتر را دارد و این به معنی کمبود ۳۰۰ لیتری آب مصرفی در بوکان بر ثانیه میباشد.
وی گفت: این کمبود تزریق ۳۰۰ لیتری آب بر ثانیه در شبکه توزیع سبب شده که مناطقی از شهر در طول روز با ۱۶ ساعت قطعی روبهرو شوند که همین امر سبب گلایه شهروندان شده است.
این مدیر بوکانی بیان کرد: در سال ۹۶ قرارداد فاز دوم خط انتقال آب بوکان از چاهای فلمن ساریقامیش به طول ۲۵ کیلومتر به امضا رسید که متأسفانه بعد از مدتی پیمانکار طرح پروژه را به حال خود رها کرد.
وی تصریح کرد: هم اکنون و با تلاش مدیریت شهری مخزن ۱۰ هزارلیتری خط انتقال در حال اتمام است و بیش از چهار کیلومتر از مخزن موردنظر به سمت شهر نیز کار شده و تنها هشت کیلومتر باقیمانده که خوشبختانه پیمانسپاری آن انجام شده و در صورت اتمام این خط تا ۵۰ سال آینده شاهد مشکل تنش آبی در سطح شهر نخواهیم بود.
سلمان خدایاری گفت: امید است با تلاش همه مدیریت شهری و همچنین قرارگاه امام حسن مجتبی مجری پروژه ۱۶۵ روستای تا سال آینده شاهد افتتاح و بهرهبرداری چند پروژه مهم همچون خط دوم انتقال آب شهری و پایان عملیات خط انتقال به چندین روستای پرجمعیت شهر همچون ناچیز، شیخلر، کهریزه، اینگبجه و شهرک دامداران باشیم.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰