- تاریخ انتشار : شنبه 10 آذر 1403 - 0:12
- کد خبر : 3418 چاپ خبر

ترافیک دردی لاعلاج در بوکان
طی سالیان گذشته و به علت نبود طرحها و برنامه ریزی قابل اجرا توسط مدیریت شهری، ترافیک به دردی لاعلاج برای شهروندان بوکانی تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی بوکان ههوال؛ امروزه و با گسترش شهرها و به دنبال آن ماشینیشدن زندگی مردم، ترافیک به یکی از چالشهای مهم حوزه مدیریت شهری تبدیل شده است.
هرچند در سالهای اخیر و با رشد فنّاوری در بسیاری از کشورها و شهرهای بزرگ سعی شده است این چالش مهم تا حدی کنترل شود، اما در شهرهای دیگر شاهد افزایش همهروزه ترافیک در خیابانها و معابر آنها هستیم.
شهر بوکان در جنوب آذربایجان غربی از آن جمله شهرهای میباشد که طی سالیان گذشته با مشکل لاینحل ترافیک در سطح خیابانها و معابر خود روبهرو بوده و اقدامات مسکنوار مدیریت شهری برای تسکین این درد همهروزه بیثمر بوده است.
شهر بوکان طی سه دهه گذشته و به واسطه موقعیت خاص و بینظیر جغرافیایی با افزایش دور از انتظار جمعیتی روبهرو شد درحالیکه معابر اصلی این شهر که از دهها سال دورتر طراحی و اجرا شده بودند بههیچعنوان کشش این بار جمعیتی را نداشت و همین مهم سبب ایجاد ترافیک شدید در بسیاری از خیابانهای آن شد.
برابر آخرین سرشماری نفوس و مسکن ایران در سال ۹۵ بوکان بعد از کرج دومین شهر مهاجرپذیر ایران اعلام شد که همین مهم سبب برهمخوردن برنامهریزیهای انجام شده برای توسعه آن شد و توازنها را بهویژه در حوزه ترافیک به هم ریخت.
در همین راستا و به گفته مدیریت شهری هم اکنون بیش از ۱۶۰ هزار خودروی سواری با پلاک بوکان در سطح معابر آن با عرض بسیار کم تردد دارند که همین مهم سبب ایجاد ترافیکهای گسترده در سطح خیابانهای آن شده است.
- ترافیک
در همین راستا یکی از شهروندان بوکانی در گفتگو با خبرنگار ما با انتقاد از وضعیت موجود ترافیکی در این شهر گفت: من یک رانندهتاکسی هستیم و به واسطه شغلی که دارم در طول روز مجبور به تردد در همه خیابانهای سطح شهر هستم.
محمد محمودی افزود: متأسفانه وضعیت ترافیک در بسیاری از معابر سطح شهر همچون خیابان انقلاب، بلوار کردستان، میدانهای معلم، جانبازان، علیآباد و قدس، معابر امیرآباد و غیره واقعاً در طول ساعت روز تا پاسی از شب با ترافیک روبهرو هستند که همین مهم سبب گلایه بسیاری از شهروندان و رانندگان حمل و نقل عمومی شده است.
وی ادامه داد: برای عبور از طیکردن خیابان انقلاب با طول یک و نیم کیلومتری گاها بیش از یک ساعت در ترافیک منتظر میمانیم یا مسیر مجسمه مادر بهطرف میدان فرمانداری که واقعاً همیشه به ترافیک دهشتناک روبهرو است.
محمودی افزود: چرا حوزه مدیریت شهری برای رفع و حل این مشکل راهحل قابل اجرای را در دستور کار خود قرار نمیدهند، به خدا وضعیت ترافیک در بوکان اسفبار و غیرقابلتحمل شده است.
یکی دیگر از همشهریان بوکانی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با گلایه از وضعیت اسفبار ترافیک شهری در سطح معابر بوکان گفت: متأسفانه شهر بوکان با جمعیتی ۲۰۰ هزارنفری ترافیکی در حد شهر تبریز را تجربه میکند.
اسماعیل ادامه داد: هر روز با این وضعیت معیشتی و اقتصادی و کمبود بنزین باید دقایق بسیاری را در ترافیک معابر شهری طی کنیم که اصلاً این وضعیت زیبنده مردم بوکان نیست.
- ترافیک
وی تصریح کرد: مگر میشود مجموعه مدیریت شهری برنامهای برای حل معضل ترافیک شهری نداشته باشد؟ به خدا همه مردم از این وضعیت کلافه شدند و معترض هستند؛ اما گوشی شنیدار حرف آنها نیست.
اسماعیل رحمانی عنوان کرد: ترافیک بوکان بهویژه در چند منطقه و خیابان بهویژه خیابان انقلاب، بلوار کردستان و بلوار شمس برهان امیرآباد تردد در آنان را در بعضی از ساعت روز برای رانندگان دارای وسایل حمل نقل عمومی غیرممکن کرده و همین مهم در نهایت سبب اعتراض شهروندان خواهد شد.
این رانندهتاکسی بوکانی گفت: متأسفانه مدیریت شهری هیچ برنامهای برای ترافیک شهری در بوکان ندارد و تنها سعی دارد با شعارهای آنچنان به مردم امید دهد که طی ماههای آینده این وضعیت بهبود خواهد یافت؛ اما آنچه که ما طی یک دهه اخیر دیدیم تنها بدتر شدن وضعیت موجود بوده است.
وی بیان کرد: باید برای حل معضل ترافیک، مدیریت شهری بوکان بهویژه شهرداری بایستی برای رفع این چالش راهحل و برنامههای ویژهای را در سطح معابر انجام دهد.
بی شک بوکان امروزه با معضلات ریزودرشت فراوانی روبرو است که برای حل آنان نیاز به برنامهریزیهای دقیق و البته با حضور کارشناسان است که حوزه ترافیک نیز یکی از این چالشها است.
برابر دادههای موجود همه اقشار اجتماعی شهر بوکان در طول روز حداقل یکبار و به مدت دهها دقیقه را در ترافیک سپری میکنند و این معضل هزینههای فراوانی را اعم از مادی و روانی به شهروندان تحمیل میکند.
در یک نگاه سطحی و سادهاندیشانه علت وجود ترافیک در سطح معابر بوکان همچنان که شهروندان این شهر در گفتگو با خبرنگار اعلام کردند، تردد خودروهای بیش از ظرفیت معابر است؛ اما از نگاه کارشناسان مسئله کاملاً متفاوت است.
هرچند تعدادی از کارشناسان حوزه مدیریت شهری در بوکان معضل ترافیک این شهر را در فرهنگ ترافیکی همشهریان میدانند، اما بیتردید تمام این مسائل به همراه کمکاریهای شهرداری طی یک دهه گذشته در حوزه سازماندهی و برونرفت از این چالش را نیز بیتأثیر نبوده است.
با نگاهی گذرا به هسته مرکزی شهر بوکان و همچنین امیرآباد که کانون ترافیک روزانه در سطح شهر هستند به بازار بر میخوریم که شهرداری طی یک دهه گذشته بدون درنظرگرفتن احداث پارکینگ مجوز ساخت چندین مجتمع بزرگ صادر کرد که همین مهم به یکی از اصلیترین مسببان ترافیک بدل شده است.
جدای از این عدم توجه به افزایش عرض معابر اصلی طی یک دهه گذشته، نبود تصمیمات کارشناسی شده در شورای ترافیک برای حل گرههای ترافیکی، عدم بودجه و برنامهریزی مناسب برای احداث معابر جدید و افزایش هر ساله جمعیتی در شهر بوکان را نیز باید از دیگر مواردی دانست که سبب ایجاد این چالش در سطح سومین شهر استان از نظر جمعیتی شدهاند.
در همین رابطه شهردار بوکان در گفتگو با خبرنگار ما با تشریح برنامههای مجموعه مدیریت شهری در خصوص حل معضل ترافیک شهری گفت: متأسفانه طی ۱۵ سال گذشته مشکلات زیادی در حوزه مدیریت شهری رویهم تلنبار شده که امروزه شاهد وضعیت فعلی بوکان هستیم.
امیراحمدی افزود: طی یک سال گذشته اقدامات بسیار مهمی در حوزه کنترل ترافیک شهری بوکان انجام شده که البته هم اکنون نیز در حال اجرا هستند.
وی بیان کرد: هم اکنون عملیات احداث دو رینگ شرقی و غربی بوکان به پایان کار خود نزدیک میشوند که در صورت اجرا نقش بسیار تعیینکنندهای در کاهش ترافیک مرکز شهر خواهند داشت.
شهردار بوکان تصریح کرد: جدای از احداث دو رینگ شرقی و غربی پروژهای دیگری نیز در حوزه ترافیک شهری بوکان از جمله برنامهریزی برای ساخت دودهنه پل بر روی سیمینهرود جهت کاهش ترافیک امیرآباد و منطقه تفریحی کوسه در جریان است.
وی بیان کرد: ساخت و احداث چندین خیابان جدید، برنامهریزی برای بازگشایی چندین معبر تازه جهت کاهش بلر ترافیکی معابر اصلی شهر از برنامههای دیگر شهرداری برای کاهش بار ترافیک درونشهری میباشد.
شهردار بوکان عنوان کرد: یکی از مهمترین برنامههای شهرداری و کارگروه ترافیک شهرستان شناسایی گرههای ترافیکی در معابر سطح شهر و رفع آنان با همکاری کارشناسان میباشد که خوشبختانه تا به امروز در این حوزه اقدامات بسیار مهمی انجامگرفته شده است.
این مدیر حوزه خدمات شهری بوکان ادامه داد: یکی از مهمترین برنامههای دیگر شهرداری و مدیریت شهری ترویج فرهنگ صحیح رانندگی است که برای تحقق این مهم به کمک رسانههای شهرستان نیاز جدی است.
شهردار بوکان افزود: ایجاد پاکبان، اهدای مجوز برای احداث پارکینگهای عمومی در سطح معابر اصلی شهر از جمله برنامههای دیگر شهرداری برای کاهش ترافیک در بوکان میباشد، هرچند برای رسیدن به فرم مطلوب به همکاری دیگر ادارات و ارگانها و همچنین همیاری جدی مردم نیاز است.
بی شک اقدامات شهرداری و شورای ترافیک بوکان تا به امروز در حوزه کاهش ترافیک شهری چارهساز نبوده؛ اما باید برای حل این چالش چه کرد؟ آیا باید اقدامات جاری را در این فضای ناامیدی ترک کرد و به حال خود رها نمود؟ قطعاً پاسخ من منفی است.
اقدامات انتظامی و تسهیلاتی ناجا و شهرداری باید ادامه یابد و شدت و گسترش بیشتری پیدا کند و نیز پیشنهاد میشود با کمکگرفتن از کارشناسان مجرب حوزه ترافیک سطح کشور طرحهای روز و مدرنی برای کاهش ترافیک این شهر اجرایی شود.
لازم است در ساعت اوج ترافیک از ورود خودروهای تکسرنشین شخصی به معابر هسته مرکزی شهر جلوگیری شود و شبکه حملونقل عمومی روزبهروز مجهزتر و گستردهتر شود هرچند حل معضل ترافیک در گرو حل برخی معضلات و مشکلات اساسی جامعه مانند وضعیت اقتصادی و فرهنگی میباشد.
در نهایت باید گفت اگر خواستار حل چالش ترافیک در بوکان هستیم باید ابعاد فراوان و علل پنهان آن را بیتعارف و البته با رویکردهای عمیقتر شناسایی کنیم و با حذف علل به نتایج مطلوب به شکل تدریجی دست یابیم.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰