- تاریخ انتشار : سه شنبه 5 فروردین 1404 - 1:18
- کد خبر : 4395 چاپ خبر

ترافیک، اژدهای بیدار در بوکان
امروزه ترافیک به اژدهای همیشه بیدار معابر و خیابانهای بوکان تبدیل شده که وقت و زمان همشهریان را میبلعد.
یادداشت؛ شهر بوکان، این قلب تپندهٔ شمال غرب کشور، با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکند که روزبهروز وضعیت زندگی شهروندان را سختتر میکند.
یکی از بزرگترین چالشهایی که این روزها خیابانهای بوکان را به مرز بحران رسانده، وضعیت وخیم ترافیک، بهویژه در خیابان اصلی شهر است.
این خیابان که باید مسیر ارتباطی روان و منظم باشد، به معضلی تبدیل شده که هر روز شهروندان را با استرس، تأخیر و آلودگی بیشتر مواجه میکند.
عدم مدیریت صحیح سامانه حملونقل عمومی و نبود برنامهای جامع برای ساماندهی پارکینگهای خیابانی، باعث شده که هر روز شاهد قفلشدن ترافیک و اتلاف بیهودهٔ زمان و انرژی مردم باشیم.
وجود هسته مرکزی خرید شهروندان، بازارچههای متعدد، داروخانهها و مطب پزشکان که همگی با سهلانگاری مدیریت وقت شهرداری طی سالیان متمادی بدون پارکینگ مجوز احداث گرفتهاند امروز سبب ایجاد ترافیک همیشگی در عرض کم خیابان مرکزی شهر شدند.
بیتردید سوی مدیریت متولیان امر در شهرداری طی ۲۰ سال گذشته در این بحرانآفرینی مشهود و معلوم است و بر همین اساس نیاز میباشد دستگاه قضا بهعنوان مدعیالعموم و حافظ منافع شهروندان به این مهم ورود کند که چرا و چگونه شهرداری بدون تأسیس پارکینگ مجوز احداث بازارچهها، مطبها و غیره را در این خیابان پرتردد صادر کرده است.
امروزه ترافیک درونشهری جدای از اسراف وقت شهروندان در حوزههای مختلف مدیریت شهری میتواند چالشزا باشد و این مهم تأثیر مستقیمی شرایط اجتماعی مردم خواهد داشت.
اسراف سوخت، آلودگیهای سمعی و بصری، آلودگی زیستمحیطی، کاهش خریدوفروش در بازار، ناهنجاریهای اجتماعی و در نهایت آسیبهای روانی را میتواند بر پیکر جامعه ایجاد کند.
این مشکل اگر امروز چاره نشود، فردا به بحرانی غیرقابلکنترل تبدیل خواهد شد که نهتنها کیفیت زندگی شهروندان را کاهش میدهد، بلکه توسعه و رشد اقتصادی شهر را نیز تحتتأثیر قرار میدهد.
هرچند در این یادداشت سعی شده است بیشتر تنها به علتهای ایجاد ترافیک در خیابان اصلی شهر پرداخته شود و در جستاری دیگر به ارائه راهکارهای علمی خواهیم پرداخت
اما آنچه که امروز نیاز حل این معضل ترافیک درونشهری بوکان میباشد، ایجاد رینگهای مختلف از شرق به غرب و از شمال به جنوب آن است که البته شهرداری طی چند سال گذشته این پلنها شروع کرده و هم اکنون دو خیابان مهم سیمتری نالشکینه و بلوار ساحلی در دست احداث هستند.
هرچند نباید این مهم را نادیده گرفت که مدیران شهرداری میتوانستند طی سالیان گذشته با سختگیری در ارائه مجوز و پروانه برای مجتمعهای تجاری، پزشکی و خدماتی جهت احداث پارکینگ هم برای خود درآمدزایی داشته باشند و تا حدود ۵۰ درصد نیز از بار ترافیکی خیابان انقلاب بکاهند اما امروزه ترافیک به اژدهای همیشه بیدار معابر این شهر تبدیل گشته که زمان و وقت همشهریان را میبلعد.
اما امروز به علت عدم سختگیریها در آن سالها شهرداری بایستی میلیاردها تومان برای احداث چند رینگ ترافیکی درونشهری هزینه نماید.
اما بیشک نگرانکنندهتر از خود بحران ترافیک، بیتوجهی مسئولان به این معضل است.
در چند سال اخیر، سه بار به سه فرماندار مختلف شهر نامه نوشتهام و پیشنهاد دادهام که بدون هیچ چشمداشت مالی، یک برنامه جامع برای حل این معضل تدوین کنم.
اما دریغ از یک پاسخ قانعکننده یا حتی یک اقدام عملی! آیا وقت آن نرسیده که بهجای وعدههای بیسرانجام، یک تصمیم قاطع برای نجات این شهر گرفته شود؟
بوکان شهری با ظرفیتهای فراوان است که میتواند با یک برنامهریزی اصولی، از این وضعیت نابسامان عبور کند، اما اگر امروز اقدامی صورت نگیرد، فردا دیگر دیر خواهد بود.
از مسئولان انتظار میرود که پیش از آنکه این بحران غیرقابلکنترل شود، به فکر چارهای اساسی باشند.
بی شک ترافیک بوکان نیازمند مدیریت علمی، استانداردسازی، تصمیمات شجاعانه و اقدام فوری است، نه وعدههایی که هیچگاه عملی نمیشوند.
هرچند طی سالیان گذشته مدیران متولی در حوزه ترافیک شهرداری اقدام قابلتوجهی را انجام نداده و دیگر نهادها را نیز در این حوزه با چالش روبهرو کردهاند.
یوسف عبدالله کرده مهندس مدیریت شهری
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰