• تاریخ انتشار : چهارشنبه 30 آبان 1403 - 0:16
  • کد خبر : 3289
  • چاپ خبر
بوکان
با وجود داشتن بزرگترین منبع آب شرب منطقه؛

بوکان تشنه آب است

شهر بوکان با داشتن بزرگترین منبع آب شرب شمال غرب کشور( سد شهید کاظمی) خود تشنه آب است و تنش آبی در این شهرستان بی‌داد می‌کند.

به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی بوکان‌هه‌وال؛ با افزایش جمعیت بوکان طی یک دهه گذشته تأمین آب شرب در سطح شهر و روستاهای آن به یک چالش مهم در حوزه مدیریتی این شهرستان تبدیل شده است.
 
 سالیان متمادی است که مردم بوکان به‌عنوان همسایه بزرگ‌ترین منبع آب شیرین شمال غرب کشور (سد شهید کاظمی) با تنش شدید آبی به‌ویژه در فصل‌های گرم سال روبه‌رو هستند و این مهم در سال جاری مشکلات عدیده‌ای را برای این شهرستان به وجود آورد.
 
 با اینکه بوکان در همسایگی بزرگ‌ترین منبع آب شیرین شمال غرب کشور یعنی سد شهید کاظمی قرار دارد؛ اما به دلایل مختلف و بنا به گفته مدیران شهرستانی تنها در فصل تابستان ۹۰ درصد روستاها و ۷۰ درصد مردم شهر با مشکل تنش آبی روبه‌رو هستند.
 
 هرچند در سال ۷۶ پروژه خط انتقال آب بوکان از چاه‌های فلمن واقع در حوزه پائین دستی سد شهید کاظمی برای جمعیت ۱۰۰ هزارنفری این شهر اجرایی شد.
 
 با افزایش جمعیت طی دو دهه گذشته در بوکان پروژه مذکور دیگر جوابگوی جمعیتی این شهر نیست و همین مهم سبب بروز مشکلات عدیده‌ای در سطح شهر و حتی روستاهای تابعه آن در حوزه آب شده است.
 
 در دوران دولت اول روحانی و با حضور وزیر نیرو فاز دوم خط انتقال آب بوکان از سد شهید کاظمی بوکان وارد فاز عملیاتی شد؛ اما تنها بعد از چند ماه این پروژه به فراموشی سپرده شد.
 
 هرچند بعد از ۱۰ سال و با روی کار آمدن دولت شهید رئیسی شاهد اتفاقات مهمی در حوزه آب شهرستان بوکان بودیم که با ورود قرارگاه امام حسن مجتبی ( ع) برای شروع عملیات آب‌رسانی به ۱۶۵ روستای بوکان و تجدید مناقصه خط انتقال آب شهری از سد شهید کاظمی امید نو در دل مردم بوکان زنده شد.
 
 هرچند بر اساس آمار مسئولان این دو پروژه طی چند سال گذشته به‌صورت لاک‌پشتی در حال اجرا بوده که همین مهم گلایه‌های متعدد مردمی را به همراه داشته است.
 
 در همین راستا یکی از ساکنان منطقه کوی بهداری که در تابستان و پاییز سال جاری با مشکل جدی تنش آبی روبه‌رو بوده در گفتگو با خبرنگار ما گفت: واقعاً تابستان و پاییز سختی را از نظر کمبود آب در منطقه کوی بهداری سپری کردیم.
 
 هژار رسول‌پور افزود: متأسفانه وضعیت آب شرب کوی بهداری اصلاً قابل‌قبول نیست و ساکنین این منطقه طی هفت‌ماهه گذشته روزهای بسیار سختی را طی کرده‌اند.
 
 یکی از روستاهای نشینان کهریزه نیز به خبرنگار بوکان‌هه‌وال گفت: متأسفانه برای مردم این روستای پنج‌هزارنفری تابستان و پائیز فرق نمی‌کند و زیرا کهریزه مشکل آب دائمی است.
 
 محمد احمدزاده تصریح کرد: در طول روز و در فصل پائیز مشکل کمبود آب در این روستا همچنان پابرجا است و باید مدیران شهری برای این مشکل چاره‌اندیشی کنند.
 
 بی‌تردید باید پروژه‌های آب‌رسانی در بوکان با ضرب‌آهنگ بسیار زیادتری از قبل پیش برود تا در تابستان آینده مشکلات آبی در شهر بوکان به کمترین حد خود در چند سال گذشته برسد.
 
 در همین رابطه فرماندار بوکان در گفتگو با خبرنگار در خصوص پروژه‌های آبی سطح شهرستان گفت: اولویت‌های پیگیری برای تسریع در انجام عملیات را در دستور کار قرار گرفته شده است.
 
 خشایار صنعتی افزود: خط دوم آبرسانی شهری بوکان شامل دو بخش ثقلی و پمپاژ است که با اتمام آن مشکل آب بوکان مرتفع و آب شرب شهروندان تأمین می‌گردد.
 
 وی ادامه داد: بخش ثقلی پروژه به شرکت پیمانکار تبریز تیک واگذار شده که در حال اجرا می‌باشد و حدود ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تنها یک کیلومتر از لوله‌گذاری آن باقیمانده است.
 
 فرماندار بوکان بیان کرد: لوله‌های موردنیاز پروژه کامل تأمین گردیده و این پروژه در حال اتمام می‌باشد.
 
 صنعتی تصریح کرد: در صورت اتمام بخش ثقلی به ظرفیت تأمین آب بوکان ۷۰ لیتر بر ثانیه یعنی حدود۱۱درصد افزایش خواهد یافت که با ادامه این روند اجرا امید است تا پایان سال جاری خط انتقال آب مذکور به بهره‌برداری برسد.
 
 وی ادامه داد: ضمناً در بخش پمپاژ آن نیز بخشی از خط انتقال به طول سه کیلومتر حدفاصل پمپاژ درزی ولی تا مخزن یک به شرکت پیمانکار اکتای رود واگذار گردیده که در حال اجرا است.
 
 فرماندار بوکان بیان کرد: مابقی خط انتقال و ایستگاه‌های پمپاژ و مخازن در آینده طی فرایند مناقصات وارد فاز اجرایی خواهد گردید و تکمیل این فاز به معنای افزایش دوبرابری ظرفیت آب تضمینی بوکان و پایان تنش آبی جمعیت شهر خواهد بود
 
 بی شک مشکل آب شرب شهرستان یکی از محوری‌ترین چالش‌ها در بوکان است که باید برای رفع آن همه ارگان‌های مرتبط پای‌کار باشند.
 
 در این‌ خصوص رئیس اداره آبفا بوکان یک ماه پیش در گفتگو با خبرنگار بوکان‌هه‌وال در خصوص آخرین وضعیت آب شرب شهر بوکان گفته بود: طی دوران پیک مصرف متأسفانه و به علت‌های مختلف شاهد قطعی‌های گسترده آب در مناطق مختلف شهری و روستاهای این شهرستان بودیم.

وی ادامه داد: خشکی چاه‌ها و چشم‌های تأمین‌کننده آب بعضی از مناطق شهری همچون حوزه گروه، قطعی‌های مکرر برق در مسیر خط انتقال و عدم صرفه‌جویی از سوی بعضی همشهریان و همچنین افزایش انشعابات غیرمجاز از مهم‌ترین عوامل ایجاد تنش آبی در سطح شهر بوکان بودیم.

مدیر آبفا بوکان عنوان کرد: طی سال گذشته شاهد برداشت ۷۰ لیتر آب بر ثانیه از چشمه حوزه‌گوره بودیم که متأسفانه این میزان در سال جاری به ۱۵ لیتر رسید و این نشان از وضعیت بحرانی منابع محلی تأمین‌کننده آب شرب در سطح شهر بوکان است.

سلمان خدایاری بیان کرد: جدای از خط انتقال چاه‌های فلمن در روستای ساریقامیش که تأمین‌کننده ۷۰ درصد آب شرب شهری است ۹ چاه نیز در مناطق مختلف برای کاهش تنش آبی حفر شده که در تابستان سال جاری به علت کاهش شدید منابع آبی زیرزمینی دبی آنها بسیار کاهشی شد.
 
 چالش تنش آبی در بوکان در صورت ادامه به یک بحران زیست‌محیطی تبدیل خواهد شد هر چند امید است مدیران بوکانی با اقدامات جهادی در آغاز فصل گرم آینده این مشکلات را به حداقل برسانند.
 
 انتهای خبر

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده + 16 =