• تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 اسفند 1403 - 0:09
  • کد خبر : 4158
  • چاپ خبر
به دنبال مرگ ۱۴ نفر در حوادث اخیر رانندگی بوکان؛

بوکانیان درگیر جنگ با راه‌ها

بوکانیان طی یک ماه گذشته درگیر جنگی تمام عیار با راه‌های غیر استاندارد در مسیر های مواصلاتی این شهرستان بودند که نتیجه آن مرگ ۱۴ نفر از همشهریان بود.

 به گزارش خبرنگار سرویس حوادث بوکان‌هه‌وال؛ بر اساس داده‌های موجود در یک ماه گذشته تنها در تصادفات جاده‌ای محورهای مواصلاتی شهری و روستای بوکان ۱۴ نفر جان خود را از دست دادند که این آمار در یک هفته گذشته هفت نفر بوده است.
 
اتوبان ناتمام بوکان میاندوآب، کنارگذر نیمه‌کاره بوکان و جاده شهریکند، جاده‌های بوکان به مهاباد و سقز محورهای بودند که بیشترین تصادفات در آنها رخ‌داده است.
 
 جاده‌های بوکان سال‌هاست که به قتلگاهی برای رانندگان و مسافران تبدیل شده‌اند، درحالی‌که برخی رانندگان با بی‌احتیاطی، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت قوانین، جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازند، نقش غیراستاندارد بودن جاده‌های مواصلاتی این شهر نیز در این حوادث نیز غیرقابل‌انکار است.
 
 جاده‌های پرخطر، نبود زیرساخت‌های ایمنی، و پروژه‌های نیمه‌کاره، همه‌وهمه نشانه‌ای از بی‌تفاوتی، مسئولان استانی و همچنین شهرستانی در برابر جان شهروندان است.
 
 یکی از بارزترین نمونه‌های این بی‌مسئولیتی، وضعیت اتوبان بوکان – میاندوآب است، این پروژه که ۱۵ سال پیش کلید خورد، همچنان به سرانجام نرسیده و مسیر پرخطر آن، عامل بسیاری از تصادفات مرگبار شده است.
 
 جاده‌های تاریک، فاقد علائم کافی و پر از نقاط حادثه‌خیز که بارها مردم را داغدار کرده است.
 
 اما این تنها پروژه نیمه‌تمام در بوکان نیست، کنارگذر این شهر نیز سال‌هاست که یا به حال خود رها شده یا به‌کندی و به سبک حرکت لاک‌پشتی در حال پیشروی است.
 
 در دوره ۱۳ساله نمایندگی فعلی مجلس، بارها وعده‌های مختلف برای تکمیل این مسیرها داده شده، اما در عمل، هیچ اقدام جدی برای بهبود وضعیت انجام نشده است.
 
 بر اساس آمار و داده‌های موجود طی کمتر از یک ماه گذشته، تصادفات در جاده‌های مـرگ بوکان جــان ۱۴ نفر را گرفت و ده‌ها مصـدوم برجای گذاشت.
 
 اکثر فوت‌شدگان این آمار قشر جوان و آیندگان این شهر هستند که در محورهای منتهی به بوکان جـان خود را از دست دادند
 
 آمار تلفات تصادفات جاده‌ای در یک ماه گذشته در شهرستان بوکان بیشتر به یک فاجــعه انسانی و یا یک جنـگ تمام‌عیار و یا یک زلـزله هشت ریشتـری شبیه است
 
 آیا با این آمار فاجعه‌بار کشتــه و زخمی در محورهای شهرستان بوکان و داغـدار شدن خانواده‌هایی که فرزندانشان را ازدست‌داده‌اند و یا بی‌سرپرست شده‌اند و روح و روانشان از مــرگ ازدست‌دادن عزیزانشان دچار ناهنجــاری شده است برای یک “چاره‌اندیشی” جدی در خصوص این کشتــار بزرگ کافی نیست؟
 
 آیا برای یک فاجـعه انسانی به نام
 ” تصادفات جاده‌ای ” که چندین سال است مثل عزرائیــل یقه شهروندان بوکانی را گرفته، نیاز نیست و نباید مسئولین و نماینده شهر بوکان برای “پاندمی تصادف” چاره‌اندیشی کنند و درخواست یک نشست فوق‌العاده دهند؟
 
 در حال حاضر تنها جنـگی که بهترین و بیشترین سرمایه‌های انسانی را در این شهر به کام کشتــار بی‌رحمــانه خود کشانده است، “جنــگ راه” برای با ساکنینش می‌باشد.
 
 در چنین شرایطی، مردم حق دارند بپرسند: مسئولیت این همه تأخیر بر عهده کیست؟ چرا هیچ اراده‌ای برای تکمیل زیرساخت‌های حیاتی منطقه وجود ندارد؟ تا کی باید شاهد تصادف‌های مرگبار در جاده‌های بوکان باشیم؟
 
 وقتی رانندگان بی‌احتیاط و مسئولان بی‌تفاوت با هم ترکیب شوند، نتیجه چیزی جز افزایش مرگ‌ومیر، داغدار شدن خانواده‌ها و ناامن‌تر شدن جاده‌ها نخواهد بود.
 
 مردم دیگر از وعده‌های تکراری خسته شده‌اند و انتظار دارند که به‌جای حرف، اقدام عملی ببینند.
 
در همین راستا فرماندار بوکان در گفتگو با خبرنگار ما دراین‌خصوص تصادفات اخیر از بازداشت پیمانکاران اتوبان بوکان میاندوآب خبر داد و گفت: دو نفر از پیمانکاران این پروژه که علی‌رغم تذکرات قبلی با سهل‌انگاری از ایمن‌سازی مسیر خودداری کرده بودند تا رفع کلیه معایب این مسیر در بازداشت خواهند بود.

خشایار صنعتی همچنین ایمن‌سازی کامل جاده را تنها شرط برای بازگشایی مسیر مسدود شده اعلام کرد و افزود: در صیانت از جان و مال مردم با هیچ‌کسی تعارف نداریم و دستگاه قضایی نیز در این زمینه همکاری لازم را دارد.

نماینده عالی دولت در بوکان همچنین از پیگیری از طریق نماینده بوکان در مجلس و قول مثبت و مساعد وی برای تلاش کامل برای اتمام کل پروژه بوکان – میاندوآب ظرف یک سال آینده داده خبر داد.

وی با تسلیت به خانواده قربانیان سوانح رانندگی اخیر در بوکان تأکید کرد: تمام تلاش مدیران شهری در راستای استانداردسازی راه‌های مواصلاتی و اتمام پروژه‌های نیمه‌کاره این حوزه است.

 
 صنعتی بیان کرد: از هفته‌های گذشته نامه‌نگاری‌های متعددی به شرکت‌های مسئول ارسال کرده‌ایم تا نسبت به مدیریت و ایمن‌سازی این بخش از جاده اقدام فوری انجام دهند و از بروز مشکلات برای رانندگان غیربومی جلوگیری شود.

 وی با انتقاد از عملکرد شرکت‌های مرتبط افزود: متأسفانه دستگاه‌های ذی‌ربط به وظایف خود به‌درستی عمل نکرده‌اند و این کوتاهی به وقوع چنین حوادث تلخی دامن زده است.
 
 فرماندار بوکان افزود: مطمئن باشید با مسئولانی که ترک فعل کرده‌اند و مسببان این حادثه برخورد قانونی قاطع خواهیم داشت.

بی تردید حوادث رانندگی جدای از بروز مشکلات فراوان برای خانواده ها سبب ایجاد ناهنجاری اجتماعی نیز می شود که همین دو مهم ورود جدی مسئولان شهرستانی برای درگیر کردن مدیران استانیدو کشوری را می‌طلبد

امید است در این روزهای آخر سال شاهد چنین حوادث تلخی در هیچ کجای ایران عزیز بویژه بوکان زیبا نباشیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 1 =