- تاریخ انتشار : دوشنبه 28 آبان 1403 - 0:17
- کد خبر : 3239 چاپ خبر
به خاطر ۳ گرم طلا
یک فعال محیطزیستی از دپوی صدها تن خاک آغشته به مواد خطرناک شیمایی معادن طلای تکاب در اراضی ملی بوکان و بازی با سلامت مردم توسط سودجویان برای سه گرم طلا خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرویس محیطزیست بوکانههوال؛ طی چندین سال گذشته حمل و انتقال خاکهای معدن طلای زرشوران تکاب به حوزه استحفاظی بوکان جهت استخراج طلای موجود در آن سبب نارضایتی عمومی دوستداران محیطزیست در سطح شهرستان شده است.
امروزه در بسیاری از نقاط شهر بوکان بهویژه در مسیر جاده بوکان به شاهیندژ، شهرک صنعتی و چندین نقطه دیگر شاهد دپوی این خاکها هستیم که متأسفانه بعد از اتمام کار همچنان در محل به حال خود رها شدهاند که این مهم خطرات جدی زیستمحیطی را به همراه دارد.
در همین رابطه یکی از فعالان محیطزیستی در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص خطرات این خاکها در حوزه استحفاظی بوکان گفت: متأسفانه طی چند سال گذشته شاهد دپوی خاکهای آلوده معدن طلای زرشوران تکاب در بسیاری از مناطق شهرستان بهویژه در مسیر این شهر به شاهیندژ هستیم.
هیوا ادامه داد: در کنار چشمهای در روستای داشاغل و در نزدیکی آسفالت جاده مسیر بوکان به شاهیندژ شاهد دپوی چندین کامیون خاک با رنگ و ساختاری متفاوت هستیم که نشاندهنده حمل از مکانی دیگر به آنجا است.
وی ادامه داد: با برسیهای انجام شده معلوم شد این خاکها از معدن طلای تکاب به این مکان حمل شده است.
این فعال زیستمحیطی تصریح کرد: سؤال اینجاست چه کس یا کسانی این خاک را بعد از حمل در این منطقه و با چه هدفی رها کردهاند.
هیوا ادامه داد: با تحقیقات محلی بیشتر متوجه شدیم در این نزدیکیها کارگاهی غیرمجازی مشغول فعالیت در حوزه استخراج طلا از این خاکها است.
وی تصریح کرد: متأسفانه خاکهایی معادن طلای زرشوران تکاب و اقدره بهعنوان زباله و پسماند حاوی مقادیر کمی فلز طلا هستند که توسط سودجویان به حوزه استحفاظی بوکان جهت استخراج حمل میشوند.
هیوا بیان کرد: این سودجویان برای استخراج طلا از این خاکها از مواد شیمیایی و خطرناکی استفاده میکنند که متأسفانه بعد از جداسازی خاکی که حاوی فلزات سنگین و سیانور هستند به حال خود در طبیعت و مجاورت روستاها رها میشوند.
این فعال محیط زیستی افزود: ماجرا اینجا تمام نمیشود؛ زیرا انگار این سودجویان از معدن ورزقان نیز خاکهای آلوده را به بوکان انتقال میدهند.
هیوا در خصوص دپوی خاکهای آلوده در شهرک صنعتی بوکان نیز گفت: در شهرک صنعتی بوکان نیز با مجوز رسمی استخراج مس، سودجویان در حال پیداکردن طلا از این خاکها هستند.
این فعال محیط زیستی ادامه داد: متأسفانه بر اساس شواهد، در داخل شهرک صنعتی شاهد حضور ۱۰ کارگاه در حوزه استخراج طلا از این خاکها و نخالهها هستند.
هیوا بیان کرد: متأسفانه صاحبان کارگاهها این خاکهای کاملاً خطرناک و سمی را در مسیر رودخانه سیمینه و داخل رودخانه در مابین روستای داشبند به اوچ تپه تخلیه میکنند و تمام آبهای سطحی و زمینها را آلوده کردهاند.
این فعال محیط زیستی افزود: متأسفانه شبکه بهداشت و محیطزیست هم از آلودگی شدید این خاکها مطلع شده و هستند؛ ولی تا اکنون اقدامی دراینخصوص انجام نشده است.
وی بیان کرد: در بحث آلودگی زیستمحیطی این خاکها، متولیان امر ارزیابی اولیه اثرات زیستمحیطی را ندارند.
او با بیان اینکه هیچچیزی بالاتر از سلامتی وجود ندارد گفت: طبق گفته کارشناسان متخصص در امور زیستمحیطی هرکجا دپوی خاکهای آلوده معادن طلا باشد عناصر سمی و سنگین هم وجود دارد که این عناصر اثرات تجمعی روی بدن انسان داشته و در درازمدت خود را نشان میدهند.
بیتردید دپوی این خاکها در اراضی ملی شهرستان خطرات جدی را برای حوزه محیطزیست و سلامتی ساکنین محلی ایجاد میکند که نیاز است مسئولان امر با جدیت پیگیر این موضوع باشند.
در همین رابطه رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بوکان در خصوص وجود خاکهای آلوده در سطح اراضی ملی شهرستان به خبرنگار ما گفت: برابر رصد انجامگرفته بیش از ۳۰۰ تن خاکآلوده در منطقه اوچتپه شناسایی شد که برای فرد موردنظر پرونده قضایی تشکیل شد.
عبدالله وند افزود: بعد از تشکیل پرونده قضایی بیش از ۸۰ درصد خاکها که از معادن طلای استان و بدون مجوز به اراضی ملی شهرستان حمل شده بودند بهصورت استاندارد از محل جمعآوری شد.
وی بیان کرد: این اداره بهصورت جد با متخلفان این حوزه برخورد خواهد کرد.
امید است مدیران متولی در سطح شهرستان سلامت جامعه و همچنین حفاظت از محیطزیست را در اولویت برنامههای خود قرار دهند.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰