- تاریخ انتشار : سه شنبه 20 آذر 1403 - 0:41
- کد خبر : 3481 چاپ خبر

اتودهای نمایشی، جشنوارهای برای هیچ
رئیس انجمن هنرهای نمایشی بوکان برگزاری جشنواره های همانند اتود های نمایشی را بدون خروجی مثبت و بازدهی کافی برای هنر شهرستان دانست.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر بوکانههوال؛ سومین دوره جشنواره ملی اتودهای نمایشی از صبح روز دوشنبه به میزبانی بوکان شروع به کار نمود.
هر چند در این جشنواره شاهد حضور ۲۷ استان با بیش از ۳۴ اثر هستیم؛ اما شیوه برگزاری و میزبانی آنان انتقادات مختلفی را در بین جامعه هنری بوکان ایجاد کرده است.
در همین راستا افشین ناصری کارگردان، نمایشنامهنویس، بازیگر باسابقه تئاتر و رئیسدفتر انجمن هنرهای نمایشی شهرستان بوکان در گفتگو با خبرنگار ما ضمن انتقاد از چگونگی برگزاری این جشنواره در بوکان گفت: میزبانی جشنواره اتودهای نمایشی هیچگونه منفعتی از نظر شاخصهای هنری و دست آوردههای مختلف برای جامعه هنری و خود شهرستان بوکان ندارد.
وی افزود: متأسفانه هیچ یک از مدیران و مسئولان متولی به علت عدم آشنایی باهنر و همچنین فلسفه برگزاری جشنوارهها، از نبود بازدهی این جشنواره در حوزههای مختلف شهرستان بیخبر هستند و تنها بهخاطر ارائه گزارش کار، امکانات شهرستانی را برای چنین رویدادی بسیج میکنند.
ناصری افزود: بنده بهصراحت در انجمن هنرهای نمایشی استان و همچنین در جمع هنرمندان شهرستان، و جدای از آن در گفتگو با ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان اعلام کردم که برگزاری جشنواره اتودهای نمایشی هیچگونه ضرورت و نیازی برای شهرستان بوکان ندارد.
وی تصریح کرد: این جشنواره هیچ ارزش و نفع و دست آوردی نه برای شهر و نه برای هنرمندان این شهرستان ندارد.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی بوکان تصریح کرد: باوجود این که سومین دوره آن هماکنون در حال برگزار است باید از متولیان آن پرسید که طی دو دوره گذشته این جشنواره چه سودی از نظر هنری و اقتصادی برای این شهرستان داشته است؟
آرش ناصری بیان کرد: متأسفانه در طول این سه دوره نه یک گروه نمایشی به جامعه تئاتر شهرستان اضافه شده، نه هنرمند جدیدی چهره شده است که این مهم نشاندهنده بی کیفیتی آن در همه سطوح میباشد.
وی ادامه داد: در سومین دوره این جشنواره هم تا جایی که من اطلاع دارم، حتی گروههای خوب و فعال تئاتر بوکان در برگزاری این جشنواره حضور نداشتهاند و اصلاً شرکت نکردند.
این کارگردان باسابقه بوکانی عنوان کرد: یک پرسش جدی هم که مطرح میشود، این است که چرا انجمن هنرهای نمایشی استان و شهرستان هیچگونه نقش و دخالتی در این امر ندارد؟!
وی تصریح کرد: من بهعنوان نماینده مرکز هنرهای نمایشی استان در تهران و رئیسدفتر انجمن هنرهای نمایشی شهرستان بوکان باید عرض کنم که متأسفانه بوکان هیچ قانون و ضوابطی در مورد کارهای فرهنگی و هنری ندارد.
آرش ناصری بیان کرد: در فاصله ۴۵ کیلومتری ما و در مهاباد، بدون اجازه انجمن هنرهای نمایشی بدون کسب مجوزهای لازمه از آن هیچگونه جشنوارهای برگزار نمیشود.
ناصری گفت: متأسفانه در بوکان آنچه مهم نیست قوانین و ضوابط است، انجمن هنرهای نمایشی در این شهرستان تنها یک نام میباشد و هیچ خاصیت و ماهیتی از خود ندارد.
مسئول انجمن هنرهای نمایشی بوکان ادامه داد: در این شهرستان و به علتهای خاص هر شخصی عادی، یا فردی که حتی کار هنری هم انجام نداده است، به میل خود میتواند با حمایت بعضی از مدیران متولی جشنواره تئاتر برگزار کند! هیچکسی هم نمیگوید، چرا؟
آرش ناصری افزود: متأسفانه، نمیدانم چرا شرایط اینطور نابسامان است! من با ریاست فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد نشستی داشتم، عیناً همین جمله را گفت که طرح این فستیوال را من ارائه ندادهام و مجوز این جشنواره را استان داده است، بههرحال از هر جایی که ارائه بشود، مشورت و بررسی میکنند که آیا این نیاز امروزه هست؟ هیچ منفعت و دست آوردی برای شهرستان دارد؟ بازدهی آن چیست؟
وی بیان کرد: چهچهطورمکن است که با برگزاری سه دوره این جشنواره، هیچکسی در این شهرستان پیدا نشود که بگوید باید آسیبشناسیای انجام بدیم تا بدانیم نتیجه و خروجی این جشنواره چه چیزی بوده است؟ و بسیاری پرسشهای دیگر.
این کارگردان تئاتر بوکانی عنوان کرد: آیا تا کنون گروه برتر این جشنواره طی دو دوره گذشته برای حضور در جشنوارههای معتبر انتخاب شده است؟ پس از گذشت این سه سال چند نفر هنرمند تئاتر به جامعه هنری این شهر اضافه شده است.
آرش ناصری خاطرنشان کرد: امید است مدیران متولی بعد از برگزاری این جشنواره در خصوص عملکرد، هزینهها و در نهایت منفعت آن برای هنر بوکان شفافسازی نمایند.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰