- تاریخ انتشار : سه شنبه 4 دی 1403 - 0:10
- کد خبر : 3612 چاپ خبر
وامهای با سرنوشت نامعلوم در بوکان
چگونگی پرداخت وام های اشتغالزایی به جوانان بیکار یا دارای ایده روستایی در بوکان ابهامات گسترده ای را طی هفتههای اخیر ایجاد کرد که بوکانههوال این مهم را مورد واکاوی قرار داده است.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی بوکان ههوال؛ طی یک ماه گذشته مبلغ ۵۰ میلیارد ریالی به هدف اشتغالزایی در مناطق محروم و روستایی از صندوق توسعه ملی به شهرستان بوکان اختصاصدادهشده است.
بر اساس قانون این مبلغ میبایست در قالب وامهای ۱۵۰ میلیونتومانی به افراد متقاضی دارای شرایط پرداخت شود.
اکنون پس از یک ماه گفته میشود اعطای این وامها، بدون اطلاعرسانی و پس از معرفی و تأیید از سوی بخشداری و فرمانداری صورت میگرفت.
این مبلغ برای اشتغالزایی جوانان صاحب ایده و بیکار روستاهای محروم شهرستان بوکان تخصیصیافته، اما معلوم نیست این وام بهحساب چه افرادی و برای چه شغلی واریز شده است.
در همین راستا یکی از جوانان متقاضی این وام که هنوز موفق به دریافت آن نشده است در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بنده از چند ماه پیش در راستای توسعه شغلم و اشتغالزایی برای چندین نفر متقاضی این وام بودم.
وی ادامه داد: همه مدارک بنده طبق فرمهای درخواستی تکمیل بود و حتی ضامنها را هم معرفی کرده بودم؛ ولی متأسفانه در میان اوج امیدواری برای دریافت این وام، مبلغ موردنظر تا کنون واریز نشده و انگار قرار نیز نیست که پرداخت شود.
این جوان بوکانی افزود: متأسفانه طی چند هفته گذشته و به دلایل واهی دیگر بانکها نیز پرداخت وامهای خود را به حداقل رساندند.
این کارآفرین جوان روستای در بوکان تصریح کرد: الان من جوان با ایده کارآفرینی حداقل برای ۶ نفر تقاضای وام داده بودم که متأسفانه از ژنهای برتر از ما برای دریافت این وامها سبقت گرفتند.
یکی دیگر از جوانان دیگر روستای در بوکان به خبرنگار ما گفت: متأسفانه از اول سال جاری دهیار و شورای روستا قول پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی اشتغال را به ما و جوانان بیکار روستا داده بودند و ما نیز برای این مهم برنامهریزیهای گسترده کرده بودیم؛ ولی متأسفانه در نهایت این مهم پرداخت نشد.
وی بیان کرد: همه مدارک بنده نیز برای دریافت این وام کامل بود و چندین بار نیز به بخشداری مراجعه کردم؛ ولی در نهایت اعلام کردند که بودجه اختصاصیافته به شهر بوکان تمام و همه وامها پرداخت شده است.
این جوان دارای ایده اشتغال و کارآفرینی در یکی از روستاهای بوکان تصریح کرد: مگر میشود ۵۰ میلیارد ریال بدون آنکه یک نفر از جوانان روستای ما آن را دریافت کرده باشند تمام شده باشد.
وی ادامه داد: به بخشداری که مراجعه میکنیم، کارمندان آن تأکید دارند که ما اطلاعرسانی را در اختیار دهیار و شوراهای روستاها گذاشتیم، ولی متأسفانه از سوی این افراد در روستای ما هیچگونه تبلیغی برای دریافت چنین وامهای صورت نگرفته است.
این جوان روستایی بوکانی گفت: بنده از طریق یکی از دوستان در جریان پرداخت این وامها قرار گرفتم؛ ولی متأسفانه علیرغم تکمیل پرونده و ثبتنام در سایت موردنظر تا کنون هیچ خبری از پرداخت این تسهیلات که بیتردید میتواند زندگی ما را دگرگون کند نیست.
از فرمانداری و بخشداریهای مرکزی و سیمینه این شهر بهعنوان متولی پرداخت این وامها انتظار میرود در راستای شفافسازی این موضوع اطلاعرسانی انجام دهند.
در همین راستا روابطعمومی فرمانداری بوکان در راستای شفافسازی این موضوع بعد از تماسهای مکرر خبرنگار ما جوابیهای ارسال کرد که متن آن به شرح زیر است.
برابر تماسهای خبرنگار بوکانههوال و خبر درج گردیده در این رسانه مبنی بر ابهام در واگذاری ۵۰ میلیارد تسهیلات اشتغال روستایی در قالب پرداخت ۱۵۰ میلیون تومان به هر واحد اشتغالزا لازم است جهت تنویر مخاطبان گرامی به اطلاع برساند که تسهیلات حمایتی ویژه مناطق محروم و روستایی با اختصاص اولیه ۵۰ میلیارد ریال معادل ۵ میلیارد تومان برای متقاضیان اشتغال در سطح روستاهای شهرستان بوکان مصوب گردید.
این موضوع در جریان حضور مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری و برگزاری نشست تخصصی در سطح بخشهای مرکزی و سیمینه با حضور بخشداران، کلیه دهیاران و شوراهای اسلامی تابعه جهت اطلاعرسانی در سطح تمامی روستاها ابلاغ گردید.
اعضای جلسه با نظارت بخشدار تابعه موظف به اطلاعرسانی کامل موضوع در سطح روستاها شدهاند و متعاقب آن از طریق فرمانداری مکاتبات واصله از اداره کل دفتر امور روستایی استانداری جهت اقدام بعدی به بخشداران مرکزی و سیمینه ابلاغ گردید.
به دنبال آن سامانه مربوطه تحت عنوان تک متقاضیان بهصورت شخصی با دریافت فرمهای مربوطه از بخشداری و با تایید دهیار روستا و تایید کتبی بخشدار مربوطه برابر اسناد کتبی و کارشناس تسهیلات فرمانداری اقدام به ثبت در سامانه نمودهاند.
پس از آن فرمانداری و حوزه تسهیلات با انجام بررسی میدانی و صحت سنجی اقدام به تایید عملیات و ارجاع به تایید نهایی برابر شیوهنامه به دفتر امور روستایی را انجام داده است.
شایانذکر است کلیه مراحل در تطابق با شیوهنامه توسط حوزه روستایی استانداری بررسی و واجدان شرایط به فرمانداری جهت معرفی به بانک اعلام شدهاند، ضمن اینکه فارغ از شرایط فوق در مرحله پرداخت بانکهای عامل اقدام به بررسی موارد ارجاعی برابر ضوابط نموده و در صورت نداشتن شرایط نسبت به عودت درخواستها اقدام نمودهاند،
قابلذکر میباشد به لحاظ سیاستهای مداوم فرمانداری در حمایت از تولید و اشتغال با برنامهریزیهای گسترده و هماهنگی حضور نهادهای انقلابی همچون بنیاد برکت و بنیاد علوی جهت پرداخت تسهیلات اشتغالزا به تولیدکنندگان روستایی اهتمام به معرفی در راستای برخورداری تولیدکنندگان روستایی به بهرهمندی از تسهیلات ویژه در این حوزه را داشته و این برنامه بهصورت روزمره و هم اکنون با حضور تسهیل گران نهادهای مربوطه با برگزاری جلسات در دیدار با اهالی و بررسی حضوری در حال اجرا است.
در همین راستا متقاضیان جامانده واجد شرایط با مراجعه به بخشداریهای تابعه امکان به روندی از تسهیلات را برابر ضوابط دارا هستند.
اضافه مینماید در جریان بررسی و ارزیابیهای بهعملآمده کلیه درخواستهای مخدوش و نامتعارف و غیر واجد شرایط از گردونه تقاضا حذف شدهاند که احتمالاً موجب برخی گلایهمندی و طرح موضوع در سطح رسانهها یا افکار عمومی گردد.
لذا انتظار دارد باتوجهبه محفوظبودن فهرست تایید شدگان نهایی و دلایل توجیهی آن در صورت نیاز یا تمایل به پیگیری موردی، رسانههای محترم میتوانند لیست اشاره شده را پس از هماهنگی قبلی با معاونت برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری رویت نمایند.
بیتردید اقدامات فرمانداری در بوکان طی دو سال گذشته در راستای کاهش مشکلات مردم و رفع چالشها بهویژه در حوزه معیشت، کارآفرینی و اشتغالزایی قابلدفاع است، اما آنچه امروز و به واسطه رسانههای مجازی بسیار روشن میباشد شفافسازی بهویژه در راستای کارآفرینی و ایجاد مشاغل کوچک، خانگی و زودبازده است.
متأسفانه مردم بوکان بهویژه جوانان طی سالهای گذشته شاهد پارتیبازیهای گسترده در پرداخت وامهای اشتغالزایی بودند که همین هرچند طی این دوره بسیار کاهشی شد؛ اما برای عبور از گلایهها و دلنگرانیها مسئولان این شهرستان شفافسازی را در اولویت کارهای خود قرار دهد.
امید میرود در این راستا جدای از فرمانداری که شفافسازی انجام داد بخشداری و دهیاران روستاهای این شهر نیز برای تنویر افکار عمومی در خصوص پرداخت وامهای اشتغالزایی اقدامات ویژهای انجام دهند.
بیتردید بوکان یکی از قطبهای تولید ایده در حوزههای اشتغالزایی و صنایع خرد و زودبازده است که امید میرود دولت با درنظرگرفتن این شاخصهها در راستای افزایش بودجه موردنظر در این شهرستان اقدام نماید.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰