- تاریخ انتشار : یکشنبه 4 آذر 1403 - 0:16
- کد خبر : 3307 چاپ خبر
ابر پروژهای که لنگ اعتبار است
ابر پروژه صنوف آلاینده بوکان که ۱۰ سال از کلنگزنی آن میگذرد لنگ اعتبار از سوی بانک های عامل برای شروع و پیشرفتی دوباره است.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی بوکانههوال؛ طی سالیان گذشته با بزرگتر شدن دور از انتظار بوکان، این شهر به یکی از کانونهای صنوف دارای آلودگی صوتی و بصری تبدیل شد تا جایی که جدای از مکانهای در نظر گرفته شده معابر اصلی آن نیز در تسخیر آنان قرار گرفت.
با افزایش این صنوف در سطح معابر شهری و ایجاد آلودگیهای سمعی و بصری در بستر شهر مدیران بوکانی مجوز احداث شهرک صنوف آلاینده را در سال ۹۰ صادر کردند.
برابر برنامهریزیها این شهرک میبایست ظرف پنج سال با بیش از یک هزار مغازه به بهرهبرداری و صنوف مختلف آلاینده از سطح معابر شهری جمعآوری و در آن محل تعیین شده شروع به فعالیت دوباره میکردند.
بیتردید بسیاری از صنوف آلاینده به واسطه ایجاد مشکلات عدیده سمعی و بصری که امنیت روانی و سلامت جامعه را هدف قرار دادهاند برابر قانون بایستی به بیرون از شهر انتقال داده شوند به همین دلیل ساخت پروژه شهرک ژینگه پاریز در بوکان و با حضور مقامات استانی و شهرستانی طی سال ۹۲ کلنگزنی و وارد فاز اجرایی شد.
امروزه شهرکها و مجتمعهای صنوف آلاینده در بسیاری از شهرهای ایران ایجاد شده که جدای از دسترسی آسان سبب ارتقای سلامت جامعه، همچنین زیباسازی مبلمان شهری و در نهایت کاهش اجارهها در سطح شهرها شده است.
اما این مهم در شهر بوکان و به دلایل مختلف همچون عدم حمایت دولت، بانکها و کاغذ بازیهای اداری بعد از کلنگزنی و ساخت چندین ستون بتونی برای هشت سال بهصورت کامل متوقف شد.
بی شک امروزه بر اساس آمار رسمی بوکان یکی از صنعتیترین شهرهای استان در حوزه کارگاههای صنعتی و تعمیراتی کوچک است که البته تمام آنها در زمره صنوف مزاحم و آلاینده به شمار میآیند و این مهم احداث و اتمام شهرک تجمیعی صنوف آلاینده را در این شهر بهعنوان یک ضرورت غیرقابلانکار پیشروی مدیران و مسئولان شهرستان قرار داده است.
پیشرفت لاکپشتی این پروژه مهم صنعتی در شهر بوکان بعد از یک دهه همچنان ادامه دارد هرچند طی دو هفته گذشته و با ابتکار هیئتمدیره شهرک بازار بزرگ خودرو در آن دایر شده است؛ اما بیتردید هدف از ساخت آن کاهش آلودگیهای سمعی و بصری در سطح شهر و تجمیع این کارگاهها و صنوف در مکانی معین برای آسانکاری بود که متأسفانه تا کنون محقق نشده است.
طی ۱۰ سال گذشته بارها سهامداران این مجتمع نصبت به بیتوجهی مدیران شهرستانی در راستای حمایت مالی و امکانات زیرساختی این پروژه معترض شدند اما تاکنون راهی به جای نبرده اند.
بانک ها هیچ تسهیلاتی برای پروژه پرداخت نکردهاند
در همین راستا بهمن کردی عضو هیئتمدیره مجتمع صنوف آلاینده ژینگه پاریز در گفتگو با خبرنگار بوکانههوال با اشاره به چالشهای موجود در خصوص پیشرفت فیزیکی این پروژه گفت: عدم همکاری بعضی از دستگاهی متولی در شهرستان و استان و همچنین عقبنشینی بانکها از پرداخت تسهیلات لازم از مهمترین مشکلات پیشروی این شهرک هستند.
وی بیان کرد: متأسفانه بعضی از ادارات دخیل در توسعه فیزیکی پروژه بر این عقیده هستند که پروژه احداث صنوف آلاینده کاملاً شخصی است و به همین علت در دادن امکانات و امتیازات لازمه سنگاندازی میکنند درحالیکه ساخت این پروژه به امضای هیئت وزیران رسیده است.
این عضو هیئتمدیره پروژه ادامه داد: ساخت شهرک از سال ۹۶ کلید خورد؛ ولی متأسفانه به دلایل مختلف از جمله عدم اجرای وعدههای بانکی تنها بعد از یک سال فعالیت متوقف شد.
کردی افزود: از سال ۴۰۲ با شروع به کار هیئتمدیره جدید فعالیت دوباره احداث شهرک ازسرگرفته شد و تا کنون ادامه دارد.
این عضو هیئتمدیره شرکت ژینگه پاریز عنوان کرد: طی دو سال گذشته قرارداد ساخت ۹ هزار مترمربع اسکلتبندی با پیمانکار پروژه امضا شد و این مهم هم اکنون ولی با کندی به علت عدم حمایتهای مالی از سوی بانکهای عامل در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه اکنون موفق شدیم بیش از ۱۵ هزار مترمکعب اسکلت بتونی و سازه بنایی طبق استانداردهای بینالمللی در شهرک احداث کنیم.
افتتاح فاز اول پروژه تا پایان سال
بهمن کردی ادامه داد: تا پایان سال ۴۰۳ گام اول پروژه که بیش از ۶ هزار مترمربع دارای سند ثبتی است به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی گفت: متأسفانه باگذشت بیش از ۱۰ سال هنوز موضوع ۱۰ هزار متر این مجتمع که بدون سند بوده لاینحل باقیمانده است که امید میرود با حمایتهای فرماندار شاهد ثبت قانونی آن به نام صنوف آلاینده باشیم.
این عضو هیئتمدیره شرکت ژینگه پاریز بوکان بیان کرد: این شهرک در حوزه اشتغالزایی میتواند رکوردشکنی کند، یعنی با افتتاح آن بیش از هشت هزار نفر بهصورت مستقیم در آن مشغول به کار خواهند سد که در سطح استان و حتی منطقه بیمانند است و تأثیر بسیار مهمی بر اقتصاد و معیشت این شهرستان خواهد داشت.
کردی عنوان کرد: متأسفانه این شرکت به علتهای مختلف تا کنون موفق به دریافت هیچگونه تسهیلاتی از سوی بانکها نشده است درحالیکه طبق بخشنامه هیئت وزیران در سال ۹۶ بانک هدف موظف به پرداخت این وامها بود.
وی افزود: خط انتقال آب مجتمع به پایان رسیده است؛ اما متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی برای احداث مخزن آن نشده که علاوه بر آب شهرک چهار روستای نزدیک را نیز همچون ایستگاه برق تأمین خواهد کرد.
بی شک ادارات مختلفی همچون صنعت، معدن و تجارت، جهاد، شهرداری، آبفا، برق و گاز در تسریع احداث این پروژه مهم اشتغالزایی و امنیت سلامت سهیم هستند.
احداث پروژه صنوف آلاینده از اولویت ها است
در این باره رئیس اداره صنعت معدن و تجارت به خبرنگار ما گفت: احداث پروژههای مهم اقتصادی یکی از برنامههای مهم دولت است و ما نیز بهعنوان متولی اقتصاد شهرستان بیتردید از احداث چنین پروژهای حمایت میکنیم.
نامجو افزود: برابر اسناد مشکلاتی از جمله زمینهای بدون سند در این پروژه وجود دارد که مدیریت شهرستان تمام توان خود را برای حل این مشکلات و به سرانجام رساندن این پروژه انجام خواهد داد.
پروژه صنوف آلاینده لازمه شهرستان است
رئیس اداره جهاد کشاورزی بوکان نیز در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: متأسفانه بیش از ۱۹۰ هزار مترمربع این شهرک برابر اسناد موجود بدون سند بوده که اقدامات لازم در راستای حل مشکل از ماهها پیش صورتگرفته است و امید میرود تا پایان سال شاهد حل آن باشیم.
وی افزود: هدف نهایی مدیریت شهرستان بر این است که این پروژه از حالت راکد خارج و در مدار ساخت قرار گیرد که بی شک میتواند تأثیر ویژهای بر اقتصاد شهرستان داشته باشد.
بیتردید احداث چنین شهرکهای جدای از حوزه روانی جامعه، سبب اشتغالزایی، کاهش اجارهبها، تسهیل در اقدامات و کمک به زیباسازی مبلمان شهری خواهد شد که امید است مدیران و متولیان امر همراه با هیئتمدیره در رفع چالشهای این مجتمع تلاش کنند
همه ادارات و بانک ها موظف به همکاری برای احداث پروژه هستند
در همین راستا فرماندار شهرستان بوکان نیز در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: باتوجهبه ضرورتهای ایجابی و ضرورت استقرار صنوف آلاینده در شهرستان بوکان مجموعه (ژینگه پاریز) و تعاونی مربوطه در چند ماه اخیر با جدیت بحث استقرار صنوف را دنبال کردند.
خشایار صنعتی تصریح کرد: پس از ایجاد جمعهبازار خودرو، قدم نخست ما برای این پروژه، انتقال دائم صنوف آلاینده به این مجموعه و ساماندهی بار ترافیکی، کاهش آلایندگی شهری و زیباسازی سیمای شهری بوکان است که بهشرط رعایت الزامات با اقدام و همکاری مشترک دستگاهها در ماههای آینده بهصورت مستمر شاهد پیشرفت و آبادانی این پروژه خواهیم بود.
وی بیان کرد: همه دستگاههای خدمترسان و بانک ها در ساماندهی و انتقال صنوف به این مجموعه باید علاوه بر ارائه برنامه کمکرسان و یاریدهنده باشند
فرماندار بوکان ادامه داد: برپایی بازار خودرو در این مجموعه یک ابتکار خلاقانه است که با استقبال بینظیر شهروندان مواجه شده و بر تداوم این بازار در ماههای آتی تا زمان انتقال دائمی صنوف مرتبط تأکید نمود.
صنعتی عنوان کرد: مدیرعامل و هیئتمدیره ژینگه پاریز همگام با ادارات خدماترسان در راستای دائمی شدن این بازار، تدابیر و پیگیریهای لازم را در اولویت برنامه کاری خود قرار دهند تا پروژه به توقف نخورد
بیتردید اتمام پروژه شهرک صنوف آلاینده بوکان می تواند جدای از تأثیرات سمعی و بصری و همچنین سلامت جامعه در حوزه ناهنجاری های اجتماعی نیز نقش مهم و ایفا کنندهای داشته باشد که امید می رود طی ماه هایآینده احداث آن جانی تازه بگیرد.
انتهای خبر
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰